van der Horst

Nürburgring: Voorbeschouwing Marc VDS

BMW Sports Trophy Team Marc VDS start dit weekend in haar laatste race op de Nordschleife voor de 24 Uur van de Nürburgring. In VLN2 heeft het team twee BMW Z4 GT3’s ingeschreven: de #25 voor Maxime Martin, Markus Palttala, Lucas Luhr en Richard Westbrook, de #26 voor Jörg Müller, Dirk Adorf en Augusto Farfus.
Tijdens de wedstrijd krijgt het team voor het eerst de gelegenheid om de recent ingevoerde veiligheidsmaatregelen te ervaren. In Flugplatz, Schwedenkreuz en Antoniusbuche mag er nu maximaal 200 km/u worden gereden, terwijl de topsnelheid op de rechte lijn van Döttinger Höhe nu beperkt is tot 250 km/u. Bovendien werd het vermogen van de hoogste klasses met vijf procent verminderd. Daarbij hoort ook de SP9-klasse waarin Marc VDS rijdt.

Het is voor het team ook de laatste kans om voor de 24 uur van de Nürburgring in mei kilometers af te malen op de Nordschleife. Iedere ronde levert hier cruciale ervaring op. De wagens zullen ook voor het eerst met de 2015 Michelin-banden rijden, die licht verschillen van de rubbers die vorig jaar werden gebruikt. Voor vrijdag en zaterdag worden droge omstandigheden voorspeld, dus er bestaat een kans dat alle banden degelijk aan de tand kunnen worden gevoeld.

Voor deze wedstrijd zijn er 190 wagens ingeschreven, waarvan 24 GT3-wagens in de SP9-klasse. De race begint op zaterdag 25 april om 12 uur ’s middags en is live te volgen op VLN.de.

Markus Palttala, BMW Z4 GT3 #25
“We hebben in 2015 nog niet te veel kunnen racen op de Nordschleife, dus het wordt belangrijk dat we dit weekend veel kilometers kunnen afwerken. Het wordt de eerste keer dat de vier rijders samen zullen rijden. Het klikt goed tussen ons, we kennen elkaar al een paar jaar en we hebben al een goede relatie. Het belangrijkste voor ons is een hecht team te vormen en de wagen goed uit te balanceren. We weten dat de BMW Z4 GT3 hier snel is, en we moeten gewoon wat verfijnen met het oog op de 24 uur. Ik kijk echt uit naar een nieuw weekend op de uitdagende Nordschleife.”

Jörg Müller, BMW Z4 GT3 #26
“Racen op de Nordschleife is altijd een plezier en dat zal ook nu zo zijn. Ik ben wel benieuwd hoe die nieuwe regels een invloed zullen hebben op de wedstrijd en het is een goede zaak dat we nog voor de 24 uur aan ze kunnen wennen. Ze zullen allicht een grote rol spelen. Het is ook leuk om nog wat meer met Augusto en Dirk en het hele team samen te werken. Ik ben altijd onder de indruk van het niveau dat de ingenieurs telkens weer halen en ik heb alle vertrouwen in hen.”

Sebastien Metz, Technisch Directeur
“We staan voor een grote uitdaging, want dit weekend hebben we voor het eerst de nieuwe Michelins omliggen. Ook zit er nieuwe luchtbegrenzer op de auto, wat betekent dat we de set-up daaraan zullen moeten aanpassen. Door de nieuwe regels worden we geconfronteerd met een aantal technische uitdagingen die compleet nieuw voor ons zijn. We hebben niet veel tijd gehad om ons voor te bereiden, en nu zien de weersvoorspellingen voor zaterdag er ook niet al te best uit. Dat is niet het grootste probleem: op die manier worden we niet verrast mocht het tijdens de 24 uur beginnen regenen. In ideale omstandigheden is het of helemaal droog, of helemaal nat, maar als het steeds wisselt wordt het een lastige race.”

Marc VDS PressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in VLN Langstreckenmeisterschaft Nürburgring op woensdag 22 april 2015.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons