van der Horst

Nürburgring: Wie houdt Stéphane Ortelli, Frank Stippler en WRT van de titel?

Team WRT - Audi R8 LMS ultra
Team WRT - Audi R8 LMS ultra
De herfst is in het land en over een handvol kampioenschappen is inmiddels het doek gevallen. Komend weekend is het de beurt aan de Blancpain Endurance Series om de kampioenen aan te wijzen, enkel in de Pro Am Cup zijn de winnaars al bekend. De meeste aandacht gaat sowieso uit naar de strijd voor de rijderstitel in de Pro Cup, waar Stéphane Ortelli en Frank Stippler het veld aanvoeren met een marge van acht punten op de ROWE Racing Mercedes van Stef Dusseldorp en Nico Bastian.
Ortelli en Stippler begonnen goed aan het seizoen met een zesde plaats in Monza, gevolgd door een derde in Silverstone. In de Paul Ricard 1000 bleef de uitermate ervaren tandem puntenloos, maar dat maakte ze samen met Nico Müller meer dan goed met een tweede plek in de Total 24 Hours of Spa eind juli. Op de Nürburgring krijgen ze op de Belgian Audi Club Team WRT R8 (eerste generatie) #2 weer versterking van Stéphane Richelmi. 

ROWE Racing - Mercedes SLS AMG GT3
ROWE Racing - Mercedes SLS AMG GT3
Hoewel Markus Palttala en Lucas Luhr na een podiumplek in Paul Ricard en een klinkende overwinning in Spa naar P2 in de tussenstand gekatapulteerd werden, zal Marc VDS Racing niet aanwezig zijn in de Eifel. Beide rijders komen dit weekend in actie in het TUSC. Het voornaamste weerwerk moet dan ook komen van de ROWE Racing Mercedes van Stef Dusseldorp en Nico Bastian en RJN GT Academy Nissan van Alex Buncombe, Katsumasa Chiyo & landgenoot Wolfgang Reip.

Nissan GT Academy Team RJN - Nissan GT-R Nismo GT3
Nissan GT Academy Team RJN - Nissan GT-R Nismo GT3
ROWE Racing speelt een thuismatch en kent de ‘Ring door en door. Dusseldorp en Bastian waren goed op weg naar een podium in Spa maar moesten in het zicht van de meet opgeven, als troost kon men toch nog de volle puntenbuit na zes en twaalf uur mee naar huis nemen. Het duo ging zich vorige maand in de Eifel al warmdraaien in de ADAC GT Masters (tevens op Pirelli rubber). De Nissan kende ook weinig geluk in Spa, maar scoorde wel een knappe overwinning in Paul Ricard. Voor beide wagens geldt het devies winnen en hopen dat Stippler en Ortelli niet tweede worden.

#2 WRT Audi R8 LMS ultra
#2 WRT Audi R8 LMS ultra
Vervolgens zijn er nog twee schaduwfavorieten. Andy Meyrick, Guy Smith en Steven Kane zullen met hun M-Sport Bentley Continental GT3 een achterstand van 15 punten moeten goedmaken, terwijl het voor regerend kampioen Laurens Vanthoor zowaar nog moeilijker zal worden (+20p). Samen met teamgenoten Robin Frijns en Jean-Karl Vernay zal de Limburger de WRT Audi #1 naar de overwinning moeten loodsen en maar hopen dat de overige titelkandidaten nauwelijks punten scoren. 

Bentley M-Sport - Bentley Continental GT3
Bentley M-Sport - Bentley Continental GT3
Bij de teams zijn alle bovenvermelde teams nog in de running, maar is het niet ROWE Racing en wel M-Sport Bentley dat WRT op de hielen zit. Ook GRT Lamborghini maakt nog een kleine kans op het kampioenschap. In de Pro Am Cup verzekerden Matt Griffin en Duncan Cameron zich in Spa al van de titel met de tweede plaats, terwijl ook voor AF Corse de buit al binnen is. Bij de AM’s is zijn het Spa winnaars Ian Loggie en Julian Westwood die voor Team Parker in pole positie staan.

--- TUSSENSTANDEN KAMPIOENSCHAP ---

Een overzicht van de wijzigingen aan de deelnemerslijst is hier terug te vinden.

Foto's: Georges De Coster, Martijn Wouters, Arne Simons & Racing International PhotographyDit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Blancpain GT Endurance op dinsdag 15 september 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Nürburgring.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons