van der Horst

Nürburgring: 55 wagens voor Endurance finale

Audi R8 LMS
Audi R8 LMS
Volgend weekend valt alweer het doek over de zesde jaargang van de Blancpain GT Series Endurance Cup. Terwijl het deelnemersaantal consistent is gebleven met 55 wagens op de voorlopige deelnemerslijst, vallen er toch ook een aantal interessant wijzigingen te noteren.
Rowe Racing BMW M6 GT3
Rowe Racing BMW M6 GT3
Niettegenstaande het feit dat Shane Van Gisbergen samen met Rob Bell en Côme Ledogar momenteel de Endurance Cup puntenstand aanvoert in de Garage 59 McLaren 650S GT3, zal de Australiër toch voorrang geven aan zijn verplichtingen in de V8 Supercars.Van Gisbergen wordt in Duitsland vervangen door Duncan Tappy. Naar goede gewoonte heeft men bij ROWE Racing de rijdersbezettingen weer eens goed door elkaar geschud. Alexander Sims en Philipp Eng, winnaars van de 24 uren van Spa, worden versterkt door Nick Catsburg op de BMW M6 GT3 #99, terwijl Stef Dusseldorp ditmaal het gezelschap krijgt van twee DTM-rijders: Martin Tomczyk en Tom Blomqvist.

Belgian Audi Club Team WRT Dries Vanthoor
Belgian Audi Club Team WRT Dries Vanthoor
Ook bij WRT beweegt er het een en het ander, zo meldt het Britse Autosport. Zo zullen Connor De Phillippi en Christoper Mies (puntenleiders in ADAC GT) Will Stevens vervoegen op de Audi R8 LMS #28. Adrien Tambay zal dan weer Filipe Albuquerque (WEC CoTa) vervangen op de WRT Audi #3 van Sergio Jimenez en Rodrigo Baptista. Het is nog niet duidelijk wie de derde rijder wordt op de Audi #4 van Adrien De Leener en Pierre Kaffer nu Peter Kox exclusief Honda/Acura rijder is geworden.

Zakspeed - Mercedes-AMG GT3
Zakspeed - Mercedes-AMG GT3
Een andere opvallende nieuwkomer is de Zakspeed Mercedes-AMG GT3 van regerende ADAC GT kampioenen Sebastian Asch en Luca Ludwig. Het team was zinnens om dit seizoen een volledig programma af te werken met een Pro-Am line-up maar verscheen enkel in Monza aan de start. Emil Frey Racing brengt haar tweede Jaguar G3 ook weer aan de start, al wordt Markus Palttala (IMSA CoTa) vervangen door Norbert Siedler. Melden we voort nog dat Angelique Detavernier en Louis-Philippe Soenen samen in actie komen op een Mercedes-AMG GT3 van het Portugese Sports & You in de Am Cup. Ook Car Collection vervoegt het kampioenschap weer, ditmaal met een Audi in de Pro-Am Cup.

--- DEELNEMERSLIJST BLANCPAIN GT ENDURANCE NÜRBURGRING (PDF) ---

Foto's: Arne Simons, Racing International Photography & ADAC GTDit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Blancpain GT Series op vrijdag 9 september 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Nürburgring.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons