van der Horst

Nürburgring: Eerste zege voor Martin Kodric in de Lamborghini Super Trofeo

Gerard Van der Horst voor William van Deyzen
Gerard Van der Horst voor William van Deyzen
Martin Kodric (Bonaldi Motorsport) heeft de tweede race van de voorlaatste manche van de Lamborghini Blancpain Super Trofeo Europe gewonnen. Het was de eerste overwinning voor de Kroaat, hij ging Harald Schlegelmilch (Artline Team Georgia) en Dennis Lind (Raton Racing) vooraf. Sarah Bovy (Leipert Motorsport) werd als 22ste geklasseerd, Jan Van Uytsel en Raf Vleugels als 26ste. Bij Van Der Horst Motorsport eindigden Gerard Van der Horst en William Van Deyzen opnieuw beiden op het podium al moesten ze ditmaal de zege aan Songyang Fu (FFF Racing Team) laten.
  • Dreamdrive
Start race 2 Nürburgring
Start race 2 Nürburgring
Wegens de slechte weersomstandigheden werd de race gestart achter de safety car. Harald Schlegelmilch leek aanvankelijk op weg naar een tweede zege op rij, maar Martin Kodric had een iets snellere pitstop en kwam als eerste de baan weer op. Kodric stond de leiding niet meer af en won voor Schlegelmilch. Vito Postiglione (Imperiale Racing) en Dennis Lind leverden hevig strijd om de derde plaats welke uiteindelijk naar laatstgenoemde ging. Andrea Amici (FFF Racing) eindigde als vijfde. Lind blijft aan de leiding in de puntenstand van het PRO klassement.

Sarah Bovy/Ben Gersekowski - Leipert Motorsport
Sarah Bovy/Ben Gersekowski - Leipert Motorsport
Patrick Kujala en Adrian Amstutz (Boanaldi Motorsport) pakten de zesde plaats en wonnen ook de PRO-AM klasse. In de puntenstand blijven ze leider voor Rik Breukers (GDL Motorsport) die als zevende over de lijn kwam. Amir Krenzia (Vincenzo Sospiri Racing) won net als zaterdag de AM klasse en leidt nu de puntenstand in de klasse. Geen zege ditmaal voor Van der Horst Motorsport, Songyang Fu won de Cup klasse voor Gerard Van der Horst en William Van Deyzen. Beide Nederlanders doen wel een goede zaak in het kampioenschap want titelrivaal Tim Richards moest de strijd staken.

Foto's: Arne Simons
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zondag 18 september 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Nürburgring.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons