van der Horst

Nürburgring: Podiumplaats voor Pierre-Yves Corthals in Duitse TCR serie

Pierre-Yves Corthals - DG Sport Compétition Opel Astra TCR
Pierre-Yves Corthals - DG Sport Compétition Opel Astra TCR
Twee Belgen nemen dit weekend op de Nürburgring deel aan de manche voor het Duitse TCR kampioenschap. Vincent Radermecker bestuurt er de Milo Racing VW Golf waarmee hij uitkwam in Zandvoort terwijl Pierre-Yves Corthals zijn gebruikelijke Opel Astra van DG Sport bemant. DG Sport zet trouwens een tweede Astra in voor de Spanjaard Jordi Oriola. De eerste race die zaterdagmorgen plaatsvond werd gewonnen door Josh Files (Target Competition Honda Civic) voor de beide DG Sport Opel’s, met Oriola voor Corthals.
Pierre-Yves Corthals (rechts)
Pierre-Yves Corthals (rechts)
Jürgen Schmarl (Target Competition Honda Civic) had in de kwalificaties de snelste tijd neergezet maar een motorwissel veroordeelde hem naar een plaats achteraan de grid. Oriola erfde zo de beste startplaats met naast hem op de eerste lijn de Brit Files. Oriola nam een slechte start, zakte eventjes weg naar de derde positie, maar wist al snel terug te keren naar de tweede plaats achter Files.

Vincent Radermecker - Milo Racing VW Golf TCR
Vincent Radermecker - Milo Racing VW Golf TCR
In de zevende ronde kwam het tot een aanrijding tussen Dominic Fugel (Honda) en Antti Buri (Seat) waarna de safety car de baan opkam. Daardoor werd het veld terug bij elkaar gebracht en kon Corthals, die vierde lag, aansluiting maken met de koplopers. Bij de herstart schoot Corthals voorbij de Seat van Mario Dablander en pakte alzo de derde plaats. De posities zouden niet meer wijzigen en Files won voor Oriola en Corthals. Vincent Radermecker kwam slecht weg bij de start en wist zich niet meer los te rukken uit het middenveld, hij zou tenslotte als twaalfde over de streep komen.

Foto's: ADAC TCR Germany



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in TCR International Series op zaterdag 6 augustus 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Nürburgring ADAC.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons