van der Horst

Nürburgring: Porsche wederom op pole - Vanthoor en Vervisch samen op derde rij

Küs Team75 Bernhard - Porsche 911 GT3 R
Küs Team75 Bernhard - Porsche 911 GT3 R
Kévin Estre won gisteren nog de zaterdagrace en verzekerde zich vanmorgen alvast van de beste startplaats voor de zondagrace. Hij was in zijn Küs Team75 Bernhard Porsche de snelste voor Laurens Vanthoor, die in zijn APR Motorsport Audi de tweede Porsche van Herberth Motorsport voorbleef. Vanthoor kreeg echter naderhand een straf van drie plaatsen voor het overschrijden van de witte lijn aan de pitingang.
  • Skylimit Events
Land Motorsport - Audi R8 LMS
Land Motorsport - Audi R8 LMS
Hierdoor staan de twee Porsche's alweer vooraan op de grid, net als gisteren, terwijl Vanthoor naar de vijfde startplek wordt terugverwezen. Frédéric Vervisch reed de zevende tijd in de Montaplast by Land Motorsport Audi maar profiteert van een eerder opgelopen straf voor Markus Winkelhock en schuift zo door naar de zesde startplaats. Onze twee landgenoten starten zo vanop de derde startrij, voor hen staan twee Porsche's en twee Audi's; het tweede exemplaar van Land Motorsport ging de Car Collection #33 vooraf.

Frédéric Vervisch & Laurens Vanthoor
Frédéric Vervisch & Laurens Vanthoor
Frédéric Vervisch: "Het is tot nu toe onze beste prestatie dit seizoen dus ik ben zeker niet ontevreden. Anderzijds hadden we de beste Audi kunnen zijn daar ik in mijn snelste ronde in de laatste sector verkeer tegenkwam. Niet ongewoon natuurlijk omdat we op de korte versie van de Nürburgring rijden en we slechts twintig minuten krijgen om een snelle ronde te laten optekenen."

Foto's: Arne Simons



Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in ADAC GT Masters op zondag 7 augustus 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Nürburgring ADAC.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons