van der Horst

Nürburgring: Nabeschouwing race 2 Supercar Challenge

JR Motorsport - BMW M4 Silhouette
JR Motorsport - BMW M4 Silhouette
Om 13.15 uur staan alle deelnemers van de Supercar Challenge pb Hankook weer klaar om te racen en vandaag is dit op een droge baan. De zon schijnt dus de omstandigheden zijn totaal anders als op zaterdag. Wat wel hetzelfde is als op zaterdag is de eerste startrij, daar staan opnieuw de twee bolides die gisteren ook van die positie mochten vertrekken. Ward Sluys start van pole position in de BMW M4 Silhouette en Roger Grouwels start van de tweede positie in de Porsche 991. Daarachter is het Bob Herber in ook een BMW M4 Silhouette en dan zien we op positie vier de eerste Supersport 1 deelnemer Robert van den Berg. Ronald van Loon start van de vijfde positie en Martin Huisman staat in de Seat op de zesde positie, voor Peter Schreurs en Ollie Taylor, de pole position man van de Supersport 2 klasse. Chris Voet is de polesitter van de Sport divisie en staat klaar voor de start op de twintigste positie algemeen.
  • Prospeed Competition
Na een opwarmronde gaan de lichten uit en zien we een nette start waarbij iedereen goed weg komt. In de eerste bocht zit Roger Grouwels aan de goede kant en pakt de leiding. Daarachter spint Bob Herber waardoor de auto’s direct achter hem uit moeten wijken en net als Bob Herber vele plaatsen verliezen. De grootste verliezers zijn Supersport 1 deelnemers Ronald van Loon en Dennis de Borst die volledig buiten de baan om een weg terug moeten zoeken.

Na de eerste ronde zien we Roger Grouwels het veld aanvoeren met daarachter Ward Sluys die op zijn bumper hangt. Jos Jansen is de nummer drie in de GT divisie, hij heeft een zeer goede start meegemaakt vanaf de twaalfde positie.

West Suffolk Racing - BMW E90
West Suffolk Racing - BMW E90
Robert van den Berg heeft zijn pole position goed verdedigd en rijdt op de eerste positie in de Supersport 1 divisie. Martin Huisman in de Seat ligt op de tweede positie en heeft Eric van den Munckhof achter zich. Daarachter is Peter Schreurs in de BMW in gevecht om de vierde positie met Dennis de Borst die zijn verloren plekken goed wil maken en Ollie Taylor, de leider van de Supersport 2 divisie, zit hier ook nog bij. Chris Voet heeft zijn eerste positie weten te behouden bij de start en heeft een klein gaatje richting Rob Nieman, Sandra van der Sloot en Bart Drost.

In de derde ronde heeft Ward Sluys een gaatje gevonden om Roger Grouwels voorbij te gaan en zet direct ook zijn snelste ronde neer. Roger Grouwels zal weer in de aanval moeten. Achter Jos Jansen die op de derde positie ligt, rijden Jack Rotteveel, rijdend in een KTM X-Bow, en Edward Grouwels wat een mooi gevecht oplevert. Bob Herber heeft zijn verloren plekken door zijn spin in de eerste ronde ook weer goed gemaakt en sluit aan bij dit drietal. Twee ronden later heeft hij de derde positie weer in handen. Jack Rotteveel moet even afhaken bij het geweld van de Porsches van Jos Jansen en Edward Grouwels en laat een gaatje.

Harders Plaza - BMW
Harders Plaza - BMW
Achter de koploper in de Supersport 1 divisie Robert van den Berg is ook een goed gevecht aan de gang tussen Martin Huisman, Eric van den Munckhof, Dennis de Borst en Peter Schreurs. De laatste twee zijn al van positie gewisseld en De Borst sluit nu aan achter Van den Munckhof. Robert van den Berg heeft naar dit strijdende viertal een voorsprong van slechts 2 seconden en kan echt nog niet rustiger rond gaan rijden. Dennis de Borst dringt aan en duikt binnendoor bij Eric van den Munckhof en wint weer een plekje en schuift hiermee door naar de derde positie.

Ollie Taylor heeft in de Supersport 2 divisie een redelijke voorsprong op zijn directe concurrenten Michael Smith, Jimmy Adriaenssens en Patrick de Vreede. In de Sport divisie is het nog altijd Chris Voet die aan de leiding rijdt. De Clio’s daarachter hebben wel een mooi gevecht met elkaar. Sandra van der Sloot heeft zich vastgebeten in de bumper van teamgenoot Rob Nieman en is vastbesloten om deze zeker niet uit het oog te verliezen.

Dan zien we Dennis de Borst weer een plekje opschuiven naar voren, ten koste van collega Seat rijder Martin Huisman en hij neemt nu de tweede positie in achter Robert van den Berg. Iets later wint Eric van den Munckhof het duel van Martin Huisman om de derde positie en valt de Seat nog een positie terug. Huisman heeft nu, net zoals in de zaterdagrace, de oranje BMW van Peter Schreurs in zijn spiegels en opnieuw moet hij gaan verdedigen. Peter Schreurs kan op het droge asfalt al wel eerder een aanval doen en pakt de vierde positie over van Martin Huisman.

Wanneer het pit window open gaat, vandaag als eerst voor de GT divisie en Supersport 2 divisie, is het nog altijd Ward Sluys die het veld aanvoert. Hij duikt wel direct de pitstraat in om het stuur over te geven aan Bas Schouten die de tweede stint voor zijn rekening neemt. Roger Grouwels ligt nog altijd op de tweede positie en rijdt slechts twee seconden achter de BMW M4 Silhouette. De derde positie is voor Bob Herber die voor Jos Jansen en Edward Grouwels rijdt. Pieter Van Soelen is daarachter opgerukt naar de zesde positie en heeft vele plaatsen goed gemaakt na een wat mindere kwalificatie op de zaterdagochtend.

In het achterveld vechten nog altijd de twee Clio’s van Sandra van der Sloot en Rob Nieman om de tweede positie in de race. Chris Voet heeft daardoor wat weg kunnen rijden en heeft inmiddels een voorsprong van ruim 10 seconden.

Na de pitstops is er vooraan het veld niets veranderd en heeft Bas Schouten de leiding in handen voor Roger Grouwels en Bob Herber. Daarachter rijden ook Jos Jansen, Edward Grouwels, Mark van der Aa en Jack Rotteveel nog in dezelfde positie. Van der Aa heeft het stuur overgenomen van Pieter van Soelen welke naar voren is gereden in de eerste stint en aan Van der Aa nu de taak om nog een plekje of twee of meer door te schuiven. De heren maken er in ieder geval een mooi gevecht van.

In de Supersport 2 divisie is er ook niets veranderd en rijdt Ollie Taylor nog altijd voor Michael Smith en Jimmy Adriaenssens. Taylor is daarnaast ook nog een seconde sneller dan zijn twee directe concurrenten, dus wanneer er geen vreemde dingen gebeuren, rijdt hij onbedreigd naar een overwinning.

Traxx Racing - Peugeot RCZ
Traxx Racing - Peugeot RCZ
Na de pitstops is het Benjamin van den Berg, welke het stuur over heeft genomen van Robert van den Berg, die op de koppositie rijdt in de Supersport 1 divisie. Daarachter is het Eric van den Munckhof voor Martin de Kleijn en Marcel van de Maat. Martin de Kleijn, die het stuur in de Seat heeft overgenomen van Dennis de Borst, wint een paar ronden later de tweede positie terug en zet Van den Munckhof terug naar de derde positie. Marcel van de Maat kruipt bijna in de kofferbak van de BMW Z4 van Van den Munckhof en daarachter rijdt ook direct nog Martin Huisman en Roelant de Waard komt ook dichterbij.

Dan zien we wisselingen vooraan in het veld als Jos Jansen voorbij gestoken is door zowel Edward Grouwels als Mark van der Aa en is terug gevallen naar de zesde positie. Van der Aa voert de druk ook op bij Edward Grouwels en kijkt voor een gaatje welke hij ook vindt en doorschuift naar de vierde positie.
Ook Eric van den Munckhof verliest posities aan Martin Huisman, Marcel van de Maat en ook Roelant de Waard heeft geprofiteerd van waarschijnlijk een klein foutje van de BMW rijder. De heren zijn flink aan elkaar gewaagd en de strijd is mooi om te zien en een klein foutje betekent gelijk een paar plaatsen verlies.

In de laatste minuten van de race verandert er niets meer in de posities vooraan en zien we Bas Schouten de BMW M4 Silhouette als eerste over de finish sturen. Hij winst samen met Ward Sluys de tweede race van het weekend op de Nurburgring. Roger Grouwels wordt zeer netjes tweede tussen het BMW geweld en Bob Herber staat vandaag op de derde trede van het podium. Mark van der Aa weet aan het einde van de race nog zeer snelle rondetijden te noteren, maar het gat is te groot naar zijn voorligger. Ondanks dat pakt hij samen met Pieter van Soelen de punten voor de vierde positie.

In de Supersport 1 divisie zijn het Benjamin en Robert van den Berg die er met de winst vandoor gaan. Zij hebben de hele race aan de leiding gelegen en hebben deze overwinning dik verdiend. Dennis de Borst en Martin de Kleijn pakken de tweede positie voor Roelant de Waard die een goede tweede stint heeft gereden. Martin Huisman is in de laatste ronde door een remprobleem nog van de baan geschoten wat hem nog enkele posities heeft gekost.

Na de technische controle direct na de race wordt er nog straf uitgedeeld waardoor de uitslag veranderd. Marcel van de Maat en Peter Schreurs, welke als vierde over de finishlijn kwamen in de Supersport 1 divisie, schuiven een plek op omdat de Lotus niet conform reglement zou zijn. Zij stonden dan helaas niet op het podium, ze pakken toch de punten van de derde positie en ontvangen alsnog de beker en de felicitaties.

De overwinning in de Supersport 2 divisie gaat naar Ollie Taylor die voor Michael Smith en Jimmy Adriaenssens finisht. In de Sport divisie gaat de overwinning naar Chris Voet en Bart van den Broeck die vandaag ook weinig strijd hebben ervaren. Wel tot aan het einde gevochten om zijn positie is Rob Nieman die een tweede positie op de streep veilig stelt. Sandra van der Sloot en John van der Voort pakken de laatste podiumplek.

Het volgende en laatste weekend van de Supercar Challenge pb Hankook vindt plaats over drie weken op het TT Circuit Assen. Daar wordt het seizoen 2017 afgesloten en de kampioenen gehuldigd worden.

Supercar Challenge powered by Hankook
 Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Supercar Challenge op zondag 1 oktober 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Nürburgring.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons