van der Horst

Nürburgring: Nabeschouwing van Benjamin Lessennes

Een podium tijdens de finale van de GT4 European Series op de Nürburgring was niet voldoende: met hun McLaren 570S GT4 van Équipe Verschuur moesten Benjamin Lessennes en zijn teammaat Daniel McKay tevreden zijn met de derde plaats in de Europese titelstrijd. De prestaties van de Belg, aan zijn allereerste seizoen in de GT-racerij toe, gingen echter niet onopgemerkt voorbij!
Benjamin Lessennes is een vechter, die niet tevreden kan zijn met een tweede plaats. Dus na afloop van de seizoensfinale was de 20-jarige Belg niet bijster opgewekt. “Goed, we finishen op het podium van deze laatste race en derde in het kampioenschap, maar het is duidelijk dat ik wat ontgoocheld ben”, gaf de Namenaar toe. “Het volstaat om naar het verloop van het seizoen te kijken om te beseffen dat we kampioen hadden kunnen worden. Op twaalf races stonden we zes keer op het podium, waarvan twee keer op het allerhoogste trapje. Maar we kregen ook met twee grote tegenslagen te maken: een aanrijding van mijn teammaat op Circuit Paul Ricard, wat ons achteraf ook nog eens een straf opleverde, en oververhitte remmen in Misano. Die twee opgaves hebben ons in de eindafrekening heel wat gekost, zeker met tegenstanders die in zowat elke race punten scoorden.”

Na een deel van het seizoen FIA WTCR (de wereldbeker voor toerwagens) in 2018 maakte Benjamin dit jaar zijn debuut in de GT-racerij. En de balans voor de Belg is meer dan positief! De voormalige TCR Benelux-kampioen was steeds voorin te vinden, wist zijn snelheid te bewijzen en kon zich in een voor hem nieuwe competitie ook snel aanpassen. “Ja, de snelheid was er wel”,glimlacht hij. “Ondanks de ontgoocheling dat we naast de titel grijpen ben ik toch trots op mijn seizoen. Ik kwam sterk voor de dag, en beging geen enkele fout: geen enkele keer van de baan, geen contact, geen krasje op mijn McLaren... Ik heb de subtiliteiten van het GT-racen ontdekt. Ik heb ook geleerd om in een team te werken en mijn wagen tijdens races te delen. Ik weet nu dat we samen winnen en samen verliezen. Het is niet op de Nürburgring dat we de titel verloren hebben, maar op Paul Ricard en Misano. Om kamp ioen te worden, moet je presteren en regelmatig zijn. De anderen hebben dat beter gedaan dan ons, gefeliciteerd dus.”

Tot het eind van het seizoen staan Benjamin Lessennes en manager Tiago Monteiro (Skywalker Racing Management) open voor elk voorstel en willen ook zo goed mogelijk de campagne 2020 voorbereiden. Maar één ding staat vast: de jonge Belg heeft in entree in de GT-racerij niet gemist!

Persbericht Benjamin LessennesSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in FIA GT4 op maandag 2 september 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Nürburgring.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons