van der Horst

Nürburgring: Nabeschouwing van Louis Machiels

Dit weekend reed Louis Machiels bijna thuis. De Hasselaar die dit seizoen de volledige Blancpain Series, doorheen heel Europa, betwist, racete zaterdag en zondag met de bekende Ferrari 488 GT3 van AF Corse op de mythische Duitse omloop. Samen met Andrea Bertolini zegevierde Machiels in de tweede race van het weekend in de categorie Pro/Am na een eerder podium op zaterdag. Hierdoor schuiven Machiels en Bertolini op naar de eerste plaats in de categorie Pro/Am van de Blancpain GT Series. Wat rest zijn de finale van de sprintseries in Hongarije volgend weekend en de finale van de uithouding, einde september in Barcelona.
Louis Machiels: “Het was een weekend waarin we vooraf gezegd hadden dat we stevige punten dienden te pakken en vooral uit de problemen moesten blijven. We doen met dit podium en met de zege in Duitsland een erg goede zaak in het kampioenschap en als we op dit elan doorgaan, is de algemene Blancpain-titel niet onmogelijk, in tegendeel we staan nu erg goed geplaatst om voor de titel te strijden.” 

In de eerste wedstrijd reden Bertolini en Machiels een constante race, met een derde plaats als resultaat. 

Louis Machiels: “Misschien had er nog iets beter in gezeten, maar de punten verbonden aan het podium waren erg belangrijk, dus gaf dat zeker voldoening. In de strijd om de titel, moet je soms afwegen wat belangrijker is, één plaats winst of de punten waar je zeker van bent.” 

Op zondag zette Bertolini de wedstrijd goed in, waarbij de voormalige wereldkampioen GT druk zette op de leider en Louis Machiels maakte het knap af. De Hasselaar won verdiend en zette de kroon op het werk van een geslaagd weekend.

Volgend weekend staat de finale van de GT World Challenge op het programma op de Hungaroring, al jaar en dag de F1-omloop van Hongarije. 

Persbericht Louis Machiels



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Blancpain GT World Challenge Europe op maandag 2 september 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Nürburgring.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons