van der Horst

Nürburgring 24H: TF Sport aan de start met Maxime Martin

Aston Martin Vantage AMR GT3 tijdens NLS
Aston Martin Vantage AMR GT3 tijdens NLS
Na een geslaagd debuut van de Aston Martin Vantage AMR GT3 vorig seizoen in de Nürburgring Langstrecke Series, keert de Britse constructeur dit jaar terug naar de Nordschleife tijdens de Nürburgring 24 Hours. TF Sport, dat de laatste jaren als trouwe klant van Aston Martin fungeert, zal er namelijk aan de start verschijnen met één Vantage GT3. Daarvoor krijgt het ook drie fabriekspiloten ter beschikking met Marco Sorensen, Nicki Thiim en Maxime Martin.
Dit jaar rijden de twee Denen en onze landgenoot enorm veel met elkaar. Naast de GT World Challenge Europe Endurance Cup, zoals afgelopen weekend in Imola, gaan ze nu ook in de Groene Hel een wagen delen. Voor de race zelf krijgen ze ook hulp van David Pittard. De Brit reed in het verleden vooral met BMW en is kind aan huis op de Nordschleife. Voor TF Sport daarentegen is het hun debuut op het 25 km lange circuit. Hiermee zet de Britse constructeur haar charmeoffensief op het verraderlijke circuit verder, nadat zij vorig jaar éénmalig tijdens de NLS aan de start verschenen en  tevens die wedstrijd ook wonnen. 

In 2018 nam Aston Martin al eens deel aan de 24 uren van de Nürburgring toen nog met de vorige versie van de Vantage GT3. Maxime Martin, Marco Sorensen en Nicki Thiim toen bijgestaan door Darren Turner eindigden toen vierde. Wegens een drukke internationale kalender zal TF Sport zijn rijders laten roteren gedurende de race, zo zal Thiim zaterdag de start nemen en zondag zijn plaats afstaan aan Martin. De vier piloten zullen wel niet aan de start komen van de twee voorbereidende races waar Charlie Eastwood en Valentin Hasse-Clot hun plaats innemen.

Foto: Aston Martin RacingDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in FIA GT3 op dinsdag 5 april 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24H Nürburgring.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons