van der Horst

Nürburgring: Belgische podia tijdens Lamborghini Super Trofeo

Podium 2023 Lamborghini Super Trofeo Nürburgring race 1
Podium 2023 Lamborghini Super Trofeo Nürburgring race 1
Afgelopen weekend kwam ook de Lamborghini Super Trofeo in actie op de Nürburgring. Met maar liefst 45 wagens kon het kampioenschap weer rekenen op een mooi deelnemersveld waaronder ook een aantal landgenoten. Op zaterdag waren Gilles Stadsbader en Mattia Michelotto (Vicenzo Sospiri Racing) de beteren, terwijl Brendon Leitch (Leipert Motorsport) op zondag de sterkste was voor Amaury Bonduel (BDR Competition by Group Prom).
Hoewel Michelotto en Stadbader van start tot finish aan de leiding reden, kenden ze een alles behalve makkelijke eerste wedstrijd. In die eerste race werd de Italiaan opgejaagd door ervaren man Frederik Schandorff (Target Racing), die in de Pro-Am uitkomt. Michelotto kon de leiding wel behouden tot aan de rijderswissel waarna Stadsbader de voorsprong kon uitdiepen. Gezien Alex Au het stuur overnam van Schandorff, was hij de perfecte stop op de fles. Het duurde tot de laatste minuten vooraleer Leitch en Bonduel er voorbij geraakten en zo plek twee en drie inpalmden.

Gerard Van der Horst - Van der Horst Motorsport
Gerard Van der Horst - Van der Horst Motorsport
Schandorff en Au werden wel winnaars in de Pro-Am, terwijl Ibrahim Badawy (Lamborghini Roma by DL Racing) de winst nam in de Am-klasse. Daar zagen we Pierre Feligioni en Renaud Kuppens (Boutsen VDS) op het podium eindigen met een derde plaats. Paolo Leonardo Biglieri en Peter Matic (Bonaldi Motorsport) schreven dan weer de Lamborghini Cup achter hun naam. Dat terwijl Gerard van der Horst net naast het podium viel met een vierde plaats, en Serge Doms (BDR Competition by Group Prom) vier ronden achterstand had opgelopen. Onze overige landgenoten hadden minder geluk. Ugo de Wilde (Iron Lynx) moest net voor het einde de wagen parkeren. Samen met Rodrigo Testa lag hij op een zevende plek, maar een aanrijding aan de chicane zorgde voor teveel schade. Ook Claude Yves Gosselin met Marc Rostan (Iron Lynx) en Nigel Bailly en Wilfried Cazalbon (CMR) haalden de finish niet.

Tijdens de tweede race besloot Leitch om de befaamde undercut uit te voeren. Voor de pitstops lag de Nieuw-Zeelander op een vierde plek, maar eens alle stops waren afgerond was hij prompt tweede. De enige met wie hij moest zien af te rekenen was Andrzej Lewandowski (Vicenzo Sospiri Racing), die dankzij Loris Spinelli de koppositie geërfd had. Maar de Pool kon niet stand houden tegenover Leitch, terwijl ook Bonduel aansloot. Beiden geraakten voorbij Lewandowski in de laatste vijf minuten. De Belg onder Franse licentie zette Leitch onder druk maar er voorbij gaan lukte niet. Lewandowski hield nipt stand op de derde plek voor het algemeen podium en pakte ook de winst in Pro-Am.

Rodrigo Testa/Ugo de Wilde - Iron Lynx
Rodrigo Testa/Ugo de Wilde - Iron Lynx
De Wilde en Testa kenden dan weer een betere wedstrijd dan de dag daarvoor en eindigden op een achtste plek, terwijl het duo Stadsbader/Michelotto ditmaal pas als twaalfde algemeen over de meet kwam. In de Am-klasse ging de overwinning deze keer naar Gabriele Rindone (Leipert Motorsport), terwijl Feligioni en Kuppens een plaatsje beter deden met de tweede stek in de klasse. Gosselin en Rostan haalden ditmaal wel het einde van de race en eindigden als zevende in Am. Biglieri en Matic waren andermaal de besten in de Lamborghini Cup. l Van der Horst viel andermaal net naast het podium met  een vierde plek,  Doms werd achtste. Helaas voor Bailly moest hij samen met Cazalbon voor een tweede maal dit weekend opgeven.

Foto's: Lamborghini Squadra Corse - Geert FranquetDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Lamborghini Super Trofeo op dinsdag 1 augustus 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Nürburgring.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons