van der Horst

Nürburgring: Bortolotti (Lamborghini) en Vanthoor (Audi) pakken pole posities

WRT - Audi R8 LMS
WRT - Audi R8 LMS
Dries Vanthoor (WRT - #1 Audi R8 LMS) vertrekt morgen op pole positie voor de tweede race van de Blancpain GT World Challenge Europe op de Nürburgring. Onze landgenoot was de beste in een door Audi gedomineerde tweede kwalificatiedeel op het Duitse circuit. Mirko Bortolotti was in zijn #63 Lamborghini Huracan GT3 van GRT onklopbaar in de eerste sessie en vat de eerste manche, later vandaag, aan als polesitter.
Grasser Racing Team - Lamborghini Huracàn GT3
Grasser Racing Team - Lamborghini Huracàn GT3
Lamborghini, Mercedes en Audi bezetten de volledige top 10 op de startgrid van de eerste wedstrijd, aangezien Ricky Collard (R-Motorsport) in zijn #76 Aston Martin Vantage GT3 niet verder kwam dan een twaalfde tijd, drie plekken voor de #23 Lexus RC-F GT3 van Tech 1 Racing van Aurélien Panis. De beste tijd in de Silver Cup kwam op naam van Mattia Drudi (#56 Attempto Audi), terwijl Ferrari domineerde in Pro-Am - al werd de #52 AF Corse Ferrari van Louis Machiels tweede - en Am. De tweede Ferrari die aan de start komt in de amateurklasse, de #111 ingezet door Kessel Racing, kon niet deelnemen aan de kwalificatiesessie door een crash van de Fin Rory Penttinen.

Charles Weerts start straks als zevende in zijn WRT Audi #2, drie plekken voor Ezequiel Perez Companc, de teamgenoot van Dries Vanthoor. Finlay Hutchison, de teamgenoot van Fred Vervisch bij Phoenix Racing, viel buiten de top 20 met zijn Audi #11.

Audi domineert tweede kwalificatie

Phoenix Racing - Audi R8 LMS
Phoenix Racing - Audi R8 LMS
De R8 LMS Evo was onklopbaar in het tweede gedeelte van de sessie, waarin lichtgewicht Dries Vanthoor naar zijn eerste pole positie van het sprintseizoen reed. Christopher Haase (#25 Saintéloc) en Christopher Mies (#2 WRT) kunnen proberen om zondag drie Audi's naar het podium te sturen. Mercedes, Aston Martin en Lamborghini voeren de achtervolging aan.

De negende plek was verrassend voor de #333 Rinaldi Racing Ferrari van David Perel, de polesitter in Pro-Am die enkele fracties van een seconde trager was dan onze landgenoot Fred Vervisch. Andrea Bertolini, teamgenoot van Louis Machiels, werd vierde in die categorie. De beste tijd in de Silver Cup was opnieuw voor een Audi, ditmaal het exemplaar van WRT bestuurd door Oscar Tunjo.

De eerste race van de Blancpain GT World Challenge Europe op de Nürburgring gaat van start om 14.30u.

--- Uitslag Q1 - Blancpain GT World Challenge Europe - Nürburgring - PDF ---
--- Uitslag Q2 - Blancpain GT World Challenge Europe - Nürburgring​ - PDF ---

Foto's: Arne SimonsSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Gregory Deguelde in Blancpain GT Sprint op zaterdag 31 augustus 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Nürburgring.
  • Oeste Kart

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons