van der Horst

Nürburgring: Buhk en Dontje winnen race 1 - Slechte dag voor de Belgen

HTP Motorsport - Mercedes AMG GT3
HTP Motorsport - Mercedes AMG GT3
Maximilian Buhk en Indy Dontje hebben de eerste wedstrijd van het ADAC GT Masters-weekend op de Nürburgring winnend afgesloten. Het duo liet in de HTP Motorsport Mercedes #48 vanmiddag de Mücke Motorsport Audi #25 van Christopher Haase en Ricardo Feller achter zich. De als derde afgevlagde Grasser Racing Team Lamborghini #63 van Mirko Bortolotti en Andrea Caldarelli zorgde ervoor dat er drie verschillende merken naar het podium mochten.
  • LTF
Start ADAC GT Nürburgring Zaterdagrace
Start ADAC GT Nürburgring Zaterdagrace
Bij de start spurtte een ontketende Feller vanaf de derde startrij naar de leiding, voor de Mercedessen van polesitter Sylvest en Dontje. In het midden van het veld was er meteen contact, zo belandde Filip Salaquarda in de ISR Audi meteen in de grindbak na een dreun van één van de Corvette's. De safety car werd ingezet om de Audi te takelen.


De aanrijding tussen Spengler en De Leener in de eerste bocht
De aanrijding tussen Spengler en De Leener in de eerste bocht
De herstart was al even tumultueus. Florian Spengler, de teamgenoot van Dries Vanthoor, gaf Adrien De Leener een ferme tik mee in de eerste bocht. De Porsche belandde in de grindbak terwijl de Audi even later eveneens de handdoek moest werpen door een breuk in de ophanging. Vanthoor kwam aldus niet eens aan rijden toe vandaag, morgen mag onze landgenoot gelukkig wel op zijn beurt de kwalificatie afwerken in de EFP by TECE Audi. Hij zal dan ook de start nemen van de zondagrace, zoals voorzien door het reglement.

Grasser Racing Team - Lamborghini Huracàn GT3
Grasser Racing Team - Lamborghini Huracàn GT3
Het was warm vandaag op de Nürburgring, ook figuurlijk want de wedstrijd diende nog een paar keer onderbroken te worden door middel van de safety car. Uiteindelijk zagen slechts 21 van de 36 wagens de eindmeet, de verschillende gevechten op de baan en enkele technische problemen zorgden voor liefst 15 opgaves. Vooraan werkte HTP een goede pitstop af en kon de Mercedes #48 de leiding in handen nemen ten nadele van de Mücke Audi #25. Het team dat vroeger successen oogste in de Blancpain GT Series zag de zuster-Mercedes overigens net buiten het podium finishen.

Aust Motorsport - Audi R8 LMS
Aust Motorsport - Audi R8 LMS
Frédéric Vervisch kon een goede stint rijden in de Aust Motorsport Audi #3 nadat teamgenoot Nikolaj Rogivue vanochtend slechts de 27e tijd had gereden tijdens de kwalificaties. Het duo profiteerde eveneens van de opgaves en de Harelbekenaar tikte uiteindelijk als twaalfde aan. Hij zal, net als landgenoot Vanthoor, morgen de kwalificaties en het eerste deel van de zondagwedstrijd voor zijn rekening nemen.

Foto's: Arne Simons



Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in ADAC GT Masters op zaterdag 4 augustus 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Nürburgring ADAC.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons