van der Horst

Nürburgring: Buhk en Perera zegevieren - Vanthoor derde

HTP Motorsport - Mercedes AMG GT3
HTP Motorsport - Mercedes AMG GT3
Maxi Buhk en Franck Perera slaagden er vanmiddag op de Nürburgring in om vanop de achtste startplaats alsnog de zege te pakken tijdens de Blancpain GT Series Sprint Cup Qualifying Race. Het was nochtans de Grasser Racing Lamborghini #19 van Ezequiel Perez Companc en Andrea Caldarelli die als eerste over de meet kwam, maar een strafseconde voor het afsnijden van de chicane zorgde ervoor dat de overwinning alsnog naar de HTP Motorsport Mercedes ging.
  • VR Racing
Start Kwalificatierace Nürburgring
Start Kwalificatierace Nürburgring
Dries Vanthoor mocht mee naar het podium maar er had duidelijk meer ingezeten voor onze landgenoot na een mooie start en dominante openingshelft. De Limburger kon na een vroege safety car een gaatje slaan op de GRT Lamborghini #19 maar na de verplichte pitstop kwam Marcel Fässler niet optimaal weg in de Audi. De Zwitser verloor dus een plek en even later kwamen ook de HTP Mercedes én de Bentley Continental GT3 #8 van Maxime Soulet sterk opzetten.


Belgian Audi Club Team WRT - Audi R8 LMS #5
Belgian Audi Club Team WRT - Audi R8 LMS #5
Een mooie vierstrijd ontbrandde en op een bepaald moment hing Fässler zelfs aan de staart van het groepje. De ex-LMP1 rijder geraakte nog wel opnieuw voorbij de Bentley terwijl vooraan de troepen van GRT dachten dat ze gewonnen spel hadden. Een penalty van één seconde voor het afsnijden van de chicane zorgde er echter voor dat de zege alsnog naar Buhk en Perera ging, geen goede zaak voor Vanthoor die de kampioenschapsleiders dus nog ietsje ziet uitlopen.

Grasser Racing Team - Lamborghini Huracán GT3
Grasser Racing Team - Lamborghini Huracán GT3
Het verschil bedraagt nu zeven punten met nog alleen de Main Race van morgen op de kalender. Wie morgen wint is in principe kampioen dus. De GRT Lamborghini #63 van Mirko Bortolotti en Christian Engelhart, puntenleiders in het algemene klassement en tweede in de Sprint Cup stand, kwamen vandaag niet in het stuk voor. Na een rampzalige kwalificatie werd de wagen bij de start in de tweede bocht rondgetikt. Het duo start morgen normaliter pas als negentiende.


WRT - Audi R8 LMS
WRT - Audi R8 LMS
In de wedstrijd van vandaag viel Bentley Boy Soulet dus net naast het podium, Enzo Ide en Frédéric Vervisch van hun kant hadden geen al te beste dag. Vervisch kon zich in zijn WRT Audi #1 tijdens de beginfase nog opwerken vanaf de veertiende startplek maar die plaats was uiteindelijk ook aan de finish hun deel. 


--- Uitslag Blancpain Spint Cup Qualifying Race Nürburgring 2017 (PDF) ---

Foto's: Arne Simons & Vincent WoutersSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Blancpain GT Sprint op zaterdag 16 september 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Nürburgring.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons