van der Horst

Nürburgring: Caldarelli-Mapelli winnen Lamborghini-duel van Bortolotti-Engelhart

De strijd vooraan tussen de Lamborghini's van FFF Racing Team & GRT
De strijd vooraan tussen de Lamborghini's van FFF Racing Team & GRT
Andrea Caldarelli en Marco Mapelli (FFF Racing Team Lamborghini #563) hebben een gouden zaak gedaan in de Blancpain GT World Challenge Europe. Door de eerste wedstrijd op de Nürburgring op hun naam te schrijven, na een spectaculair duel met de #63 Lamborghini van polesitters Mirko Bortolotti en Christian Engelhart (GRT), nemen ze de leiding over in het kampioenschap. Charles Weerts (#2 WRT Audi) viel als beste Belg net naast het podium.
  • Skylimit Events
Start WCE Zaterdagrace Nürburgring
Start WCE Zaterdagrace Nürburgring
Mirko Bortolotti (Lamborghini GRT) kon het voordeel van zijn pole positie behouden, maar de Italiaan slaagde er niet in om weg te lopen bij de concurrentie. De kopgroep kwam dan ook samen de pitlane ingereden, waarbij eerste achtervolger Black Falcon (#4 Mercedes) probeerde om met een snellere stop de leiding over te nemen. Maro Engel werd echter weggestuurd toen een van de WRT Audi's langskwam, met een drive through voor de kampioenschapsleiders tot gevolg.

De Mercedes viel terug naar de buik van het peloton, waardoor de andere Lamborghini, bestuurd door Marco Mapelli en Andrea Caldarelli, het duel met de merkgenoten kon aangaan. Meermaals kwam het tot een contact, ook met de Saintéloc Audi van Gachet-Haase, maar uiteindelijk nam de Huracan GT3 van FFF Racing Team wel de leiding definitief over. De Franse Audi slaagde er daarentegen niet in om de Lamborghini van Engelhart in te halen.

WRT strandde met twee exemplaren van de Audi R8 LMS aan de voet van het podium. Charles Weerts en Chris Mies (#2) werden vierde, op de hielen gezeten door de #1 van Dries Vanthoor en Ezequiel Perez Companc. Frédéric Vervisch (#11 Phoenix Racing Audi) werd dertiende.

AF Corse - Ferrari 488 GT3
AF Corse - Ferrari 488 GT3
Polesitters Mattia Drudi en Milan Dontje (#56 Attempto Racing Audi) zegevierden in de Silver Cup. De Pro Am-categorie werd gewonnen door de #333 Rinaldi Racing Ferrari van David Perel en Rinat Salikhov. Louis Machiels en Andrea Bertolini (#52 Ferrari AF Corse) werden derde. Ferrari won ook in Am, dankzij Wolfgang Triller en Florian Scholze (#444 HB Racing).

Morgen is er op de Nürburgring nog een tweede wedstrijd.

Foto's: Arne Simons



Dit artikel werd gepubliceerd door Gregory Deguelde in Blancpain GT Sprint op zaterdag 31 augustus 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Nürburgring.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons