van der Horst

Nürburgring: Christopher Mies en Ricardo Feller kampioen

Ricardo Feller en Christopher Mies
Ricardo Feller en Christopher Mies
Afgelopen weekend stond op de Nürburgring de finale van de ADAC GT Masters op het programma. Christopher Mies en Ricardo Feller zagen na de manche in Hockenheim hun voorsprong slinken, maar lieten zich niet uit hun lood slaan. Zaterdag reed het duo de Montaplast by Land-Motorsport Audi richting de overwinning, terwijl op zondag een tiende plaats genoeg was om de titel binnen te halen. Hiermee is Mies nog maar de derde piloot die voor een tweede keer de titel behaalt in het Duits GT-kampioenschap.
Montaplast by Land-Motorsport - Audi R8 LMS Evo
Montaplast by Land-Motorsport - Audi R8 LMS Evo
De zaterdag begon goed voor het Duits-Zwitserse duo. Feller kon de Audi op pole zetten en het duo bleef in de race uit de greep van de Porsche's van Michael Ammermüller/Mathieu Jaminet (SSR Performance) en Christian Engelhart/Thomas Preining (KüS Team Bernhard). Dat terwijl hun dichtste concurrenten Maro Engel en Luca Stolz (Mercedes-AMG Team Toksport WRT) hen nog eerst het leven moeilijk maakte, maar uiteindelijk nog terugvielen naar een vierde plaats. Hiermee zagen ze hun concurenten de voorsprong terug uitdiepen tot zeventien punten. Voor Raffaele Marciello en Maximilian Buhk kwam er een einde aan de titelaspiraties nadat zij hun Mann-Filter Team Landgraf - HTP/WWR Mercedes op een vijfde plaats parkeerden.

SSR Performance - Porsche 911 GT3 R
SSR Performance - Porsche 911 GT3 R
Zondag was er nog veel te winnen, maar ook te verliezen. Dat laatste gold vooral voor Engel en Stolz, die een drive-through kregen na een aanrijding in de openingsronde en zo de titel al konden vergeten. Ammermüller en Jaminet haalden alles uit de kast om toch nog een waterkans te maken op de titel, wat ei zo na ook lukte gezien ze de volle pot binnenhaalden, voor de Porsche van Marco Holzer en Joel Eriksson (KüS Team Bernhard) en de Lamborghini van Rolf Ineichen en Franck Pereira (GRT Grasser Racing Team). Maar het was niet genoeg, want Feller en Mies eindigden als tiende, waarmee zij vier punten op overschot hadden en zo de titel behaalden. Voor Charles Weerts en Dries Vanthoor was het weer een moeizaam weekend. Op zaterdag eindigde het duo op een tiende plaats, terwijl op zondag de Team WRT Audi al na vijf minuten uit de wedstrijd gekegeld werd.

Foto's: ADAC GT Masters



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in ADAC GT Masters op maandag 8 november 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Nürburgring ADAC.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons