van der Horst

Nürburgring Classic 2024: Gentlemen, start your engines

BOSS GP - Renault F1
BOSS GP - Renault F1
De Nürburgring Classic 2024 was een inspirerend evenement op het traditionele racecircuit in de Eifel. Ondanks het aanvankelijk wisselvallige weer kwamen zaterdag en zondag meer dan 800 deelnemers aan de start in zeven verschillende series en talrijke speciale races om het spektakel te verzorgen voor een naar schatting 22.000 bezoekers over het weekend.
De BOSS GP liet de Eifel daveren. Eén van de snelste raceseries van Europa bracht snelle motorsport boordevol actie en kippenvelmomenten dankzij het unieke geluid van Formule 1-, Formule 3000- en IndyCars .

Golden Ära Tourwagen
Golden Ära Tourwagen
Een gans weekend werd er in de diverse renseries geknokt voor elke seconde en in sommige gevallen maakte enkele tiendes het verschil tussen winst of een plaatsje evrder in het peloton. Van de auto's van de voormalige DTM toerwagens uit de “Golden Ära”, de toerwagens en GT's van het Historic Championship 65 en 81, de historische formulewagens van de Historic Monoposto Racing tot de volle startvelden van de Youngtimer Trophy en de Kampf der Zwergen.

Prewar Cars
Prewar Cars
Een indrukwekkend aantal van zo’n 100 vooroorlogse auto’s bevolkte het historische paddock als apart onderdeel van het evenement. Deze Prewar Cars waarvan de oudste uit 1927 dateerde en sommigen zeer zeldzaam waren, reden niet alleen op het Grand Prix-circuit, maar ook op de unieke Nordschleife.

Of ze nu op jacht waren naar de snelste tijden in competitieverband of in een rustig tempo reden in liefdevol gebouwde klassieke auto's als onderdeel van de regelmatigheidstests, de Nürburgring Classic is een vaste datum geworden voor alle deelnemers.

Op zaterdagavond zwegen de motoren en bracht coverband MAM een door de liefhebbers gesmaakte hommageshow aan de Duitse rockband BAP. Toen de duisternis viel, zette een feeëriek vuurwerk de paddock in een speciale gloed.

De Nurburging Classic is ook een vaste afspraak voor de diverse merkenclubs van o.a. Porsche, Mercedes, Audi en Ford Capri, die over het weekend de kans kregen om hun voertuigen te presenteren of van de gelegenheid gebruik maakten om deel te nemen aan de regelmatigheidstests op het Grand Prix-circuit en de Nordschleife.

HC81 Endurance
HC81 Endurance
Organisator Henning Meyersrenken van het organiserende ADAC was zeer tevreden over de editie van de Nürburgring Classic 2024: “Ik ben blij dat alles zo soepel is verlopen. Met schitterend weer op beide racedagen zijn we erin geslaagd om een heel speciale sfeer te creëren en de talrijke toeschouwers autosport van dichtbij te bieden met een unieke reeks voertuigen. Onze hartelijke dank gaat uit naar onze sponsors & partner, maar zeker ook naar alle vrijwilligers en baancommissarissen die met hun werk een dergelijk evenement überhaupt mogelijk maken.”

Volgend jaar zal het weer “Gentlemen, start your engines” zijn als we eind mei in de rij staan voor de Nürburgring Classic.

Meer info via www.nuerburgringclassic.de
 
Tekst Stephan Lesuisse
Foto's: ADAC Nürburgring ClassicDit artikel werd gepubliceerd door Stephan Lesuisse in Varia op dinsdag 28 mei 2024.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons