van der Horst

Nürburgring Classic: Voor elk wat wils

Nürburgring Classic
Nürburgring Classic
Eén week na de hoogmis van de Spa Classic by Peter Auto in Francorchamps kunnen de liefhebbers van oldtimer-races dit weekend opnieuw terecht op dat andere legendarische circuit in de Duitse Eifel voor de Nürburgring Classic editie 2024.
  • Dreamdrive
Van vrijdag 24 tot zondag 26 mei staan een aantal Internationale & lokaal Duitse series borg voor de nodige spanning  & spektakel. Hoogtepunten zijn de BOSS GP Formule 1-wagens en de “Golden Ära”- toerwagens met zo’n 50 ex-DTM-bolides. In totaal zijn er een 16-tal races met zo’n 10 verschillende plateau’s, van diverse formulewagens over sportprototypes, GT en Toerwagens tot de vermaarde “Kamp der Dwergen”. Voor elk wat wils dus. Cfr. de gedetailleerde timing via bijgevoegd link TIMING NÜRBURGRING CLASSIC 2024
 
BOSS GP Racing Series
BOSS GP Racing Series
BOSS GP Racing Series
De BOSS GP profileert zichzelf als “De snelste renserie van Europa" en presenteert een bont en afwisselend veld van voormalige GP2, WS World Series en Formule 3000-bolides. Tijdens de openingsrace in Hockenheim zelfs aangevuld met een Torro Rosso, Benetton en Lotus Formule 1. Bijkomende attractie op de Nürburgring is een demo drive met de Ferrari F310B uit 1997 ex-Michaël Schumacher. Zowel op zaterdag als zondag krijgen de toeschouwers vlak voor de race de gelegenheid om de wagens van dichtbij te bewonderen dankzij de voor iedereen toegankelijke Grid Walk.

Tourwagen “Golden Ära”
Tourwagen “Golden Ära”
Tourwagen “Golden Ära”
Eerder dit jaar zagen we al een aantal van deze bolides aan het werk tijdens de Spa Summer Classic. De Nürburgring Classic organisatoren beloven een zeer interessant startveld met zo’n 50 voormalige toerwagens uit de DTM, DRM, STW en ETCC. In totaal goed voor 7 verschillende merken: BMW, Ford, Audi, Opel, VW, Honda & Peugeot. Ook voor deze races zijn er Grid Walks voorzien

Prewar Vintage Elefantenrennen
De Nürburgring Classic huisvest tevens een grote vintage meeting voor vooroorlogse klassieke auto's met demoritten op de legendarische Nordschleife en als hoogtepunt het “Elefantenrennen” op het GP-circuit op zaterdag inclusief een Grid Walk.

Youngtimer Trophy
De ADAC Youngtimer Trophy was al enkele keren te gast in Zolder & Francorchamps en is al jaren één van de raceserie met het hoogste aantal deelnemers. Voor de Nürburgring Classic werd het veld opgedeeld in twee pelotons, min- en plus 2-liter.

Kampf der Zwerge
Kampf der Zwerge 2022
Kampf der Zwerge 2022
De "kleintjes” van max. 1300cc" maken al jaren een grootse indruk op de oldtimer events. Met minstens 50 wagens aan de start is het steevast drummen voor een plaatsje in de kopgroep. De diverse NSU TT, Mini Cooper, Fiat Abarth strijden om plaatsen in gezamenlijke races, maar ook in verschillende divisies: Abarth Coppe Mille, Britisch Car Trophy, NSU TT Trophy, terwijl de 1300 Histo Cup de buitenbeentjes als Fiat 128, Simca Rallye, Renault Gordini of Alpine herbergt.
 
Historic Championhip '65 en '81
De voormalige FHR series (Fahrergemeinschaft Historischer Rennsport) gaan voortaan als HC-65 en HC-81 door het leven. De oudste HC-65 brengt GT's uit de jaren '50 en '60 samen in twee sprintraces (25min), terwijl de GT's, toer- en racesportwagens gebouwd tot 1981 in actie komen in het HC-91 Endurance van 90 min.

Historic Monoposto Racing
2023 Historic Monoposto Racing Zolder
2023 Historic Monoposto Racing Zolder
De Formule Vee, Ford en Super Ford 2000 wagens uit de jaren 60, 70 en 80 laten vandaag de dag in spannende races nog steeds zien dat ze veel meer waren dan "slechts" een opstapklasse voor coureurs die hun opwachting wilden maken in het autosportcircus.

2fast4u GLP
In tegenstelling tot de rest van de plateaus zijn de GLP Trackmasters geen snelheidsrace, maar wel een Regulatity Test waarbij de deelnemers zich zo nauwkeurig mogelijk aan de vooraf bepaalde gemiddelde snelheid en rondetijden meoetn houden. Een “specialeke” in dit woke-tijdperk is een aparte 'Womens-Only' 2Fast4U klasse waarbij enkel de dames het tegen elkaar opnemen. Zeg niet te gauw, het is weer een …  

Club Paddock
Traditioneel is een event als de Nürburgring Classic ook het toneel voor diverse Club bijeenkomsten, aparte thema paddocks en is er uiteraard een ruim aanbod aan merchandising en diverse shops. De traditioneel goed vertegenwoordigde Fords Capri Club presenteert zich in een speciale run op het GP-circuit.
Meer info via www.nuerburgringclassic.de of neem een kijkje naar de You Tube-teaser

Foto's: ADAC Nürburgring Classic



Dit artikel werd gepubliceerd door Stephan Lesuisse in Historic Rally op donderdag 23 mei 2024.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons