van der Horst

Nürburgring: Coen Klopman en Fabrice Cornelis verdelen de overwinningen

Coen Klopman - BMW M4 GT4
Coen Klopman - BMW M4 GT4
De voorlaatste manche van de Virtual Belcar Skylimit Sprint Cup werd afgewerkt op de Nürburgring en het waren Coen Klopman en Fabrice Cornelis die de algemene winst onder elkaar verdeelden. De Nederlander kon in de sprint race profiteren van een fout bij de Oost-Vlaming, maar in de feature race sloeg Cornelis terug. Dat terwijl Lukas Wijnant en Jorden Heyse hun respectievelijke klasse domineerden.
Start 2022 Virtual Belcar Skylimit Sprint Cup Nürburgring
Start 2022 Virtual Belcar Skylimit Sprint Cup Nürburgring
Hoewel Cornelis de pole pakte, verloor hij de kop na een slow down in de eerste ronden, waardoor hij terugviel naar een vijfde plek. Hierdoor nam Klopman het commando over, alleen wegrijden kon hij niet. De Nederlander kreeg in zijn zog Robin Deville en die bleef met de Aston Martin constant in de nek hijgen van de BMW. Alleen verloor Klopman zijn kalmte niet en hield de leiding vast met een nipte voorsprong tot aan de streep. Cornelis kon uiteindelijk zich terug opwerken naar een derde plek.

Lucas Wijnant - Audi RS3 LMS TCR
Lucas Wijnant - Audi RS3 LMS TCR
In Class 3 stond er wederom geen maat op Wijnant. De Oost-Vlaming vertrok met zijn Audi vanaf pole en liet de tegenstand achter zich. Niels de Cuyper kwam met zijn Audi dertien seconden later over de streep, terwijl Brecht Reynders met zijn exemplaar nog eens zeventien seconden later over de meet bolde. In Class 2 was het voor een keer niet Thor Tulloh, maar Jorden Heyse die won.De Brabander nam de pole en ook de leiding na de start. Van daaruit nam Heyse meer afstand van de rest van de deelnemers en reed richting winst. Voor de tweede plaats werd het een strijd tussen Tulloh en Ronald Vanuytrecht, waarbij de eerste het haalde.

Fabrice Cornelis - Aston Martin Vantage GT4
Fabrice Cornelis - Aston Martin Vantage GT4
Tijdens de feature race reed Klopman op kop, maar halfweg de race kwam zijn teamgenoot uit de Virtual Belcar dichterbij. Cornelis geraakte voorbij de Nederlander om de koppositie over te nemen, nadat Klopman ditmaal het slachtoffer was van een slow down. Wegrijden kon Cornelis echter niet, want de roze BMW bleef aan zijn bumper kleven. Alleen er over geraken lukte niet en in deze volgorde eindigde de race. Niet ver achter het duo pakte Deville de derde plaats.

Jorden Heyse - Mazda MX-5 Cup
Jorden Heyse - Mazda MX-5 Cup
Wijnant domineerde wederom in de klasse. Al moest de Oost-Vlaming wel eerst de Cuyper voor zich dulden. Maar eens Wijnant er terug over ging, kon niemand hem nog tegenhouden. Aan de meet hield hij zelfs een ronde voorsprong over op zijn dichtste tegenstander de Cuyper. Ditmaal was het de Honda van Tom de Put die op het laagste podiumtrapje eindigde. Hetzelfde verhaal in Class 2, waar Heyse ook ditmaal heer en meester was. Maar liefst 30 seconden voor had hij aan de meet op Tulloh, die ditmaal wel wat meer voorsprong had op Vanuytrecht.

Hiermee zijn onze drie kampioenen ook al bekend. Met de uitslagen van deze wedstrijden hebben Klopman, Wijnant als Tulloh genoeg punten om hun klasse te winnen en dat met nog een wedstrijd op overschot. Voor de overige podiumplekken blijft het wel spannend en het zal er om spannen op het virtuele Circuit Zolder op 8 december.

Foto's: Virtual Belcar Skylimit Sprint Cup / Foto-gm.beDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Belcar Endurance op vrijdag 14 oktober 2022.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons