van der Horst

Nürburgring: Dubbele zege voor Larry ten Voorde

Larry ten Voorde
Larry ten Voorde
De Nederlander Larry ten Voorde (Team GP Elite) heeft beide races voor de Porsche Carrera Cup Deutschland op de Nürburgring gewonnen. Met deze dubbele zege is ten Voorde zo goed als zeker van de titel. Ghislain Cordeel (Team GP Elite) eindigde achteraan in de eerste race en kwam niet aan de start in race 2.
  • St. Paul
Larry ten Voorde - Team GP Elite
Larry ten Voorde - Team GP Elite
In de eerste race reed Larry ten Voorde van start tot finish aan de leiding. Harry King (Allied Racing), de voornaamste tegenstander van de Nederlander voor de titel, eindigde op de tweede plaats. Leon Köhler (Huber Racing) mocht plaats nemen op de laatste podiumtrede. De race op zondag werd geteisterd door het slechte weer wat leidde tot verscheidene crashes en raceonderbrekingen. Bastian Buus (Allied-Racing) pakte de tweede plaats, de Deen verloor bij de start enkele posities maar wist zich terug op te werken naar de tweede plaats. Leon Köhler (Huber Racing) kwam als derde over de finishlijn. Harry King viel door een penalty terug van de vijfde naar de negende plaats en ziet nu aan op een achterstand van 51 punten op ten Voorde.

Foto's: Porsche Press



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zondag 6 augustus 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Nürburgring.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons