van der Horst

Nürburgring: Dubbelzege voor Mercedes

Start GTWCE Nürburgring 2023
Start GTWCE Nürburgring 2023
Raffaele Marciello, Timur Boguslavskiy en Jules Gounon (Akkodis Mercedes #88) konden vanmiddag op de Nürburgring hun pole positie omzetten in een overwinning. Een chaotische start hypothekeerde meteen de zegekansen van de als tweede vertrokken Iron Lynx Lamborghini #63 nadat verschillende auto's contact maakten in de krappe eerste bocht. Eén en ander zorgde er voor dat de Al Manar Mercedes #777 (Engel, Scholz, Schiller) als tweede finishte, de laatste podiumtrede was voor de Tresor Audi #40 (Feller, Drudi, Marschall).
Kobe Pauwels (m.) met Frédéric Vervisch (l.) en François Verbist
Kobe Pauwels (m.) met Frédéric Vervisch (l.) en François Verbist
Dries Vanthoor, Charles Weerts en Sheldon Van der Linde (WRT BMW #32) reden een mooie inhaalrace en finishten als zevende. Het WRT-trio ging Frédéric Vervisch, Christopher Haase en de debuterende Kobe Pauwels (Comtoyou Audi #11) vooraf. Vervisch wist tijdens de start de chaos te ontwijken en reed in de beginfase geruime tijd op podiumkoers.


Podium GTWCE Nürburgring 2023
Podium GTWCE Nürburgring 2023
De zuster-Audi #21 van Gilles Magnus, Nicolas Baert en Maxime Soulet werd 21e en viel net buiten naast het Goldklasse-podium. De derde Audi uit de stal van Comtoyou, de #12 van Dejonghe, Hezemans en Hutchison, had meer geluk. De laatste podiumtrede in Silver leek eerst voorbestemd voor de MadPanda Mercedes #90 maar Perez-Companc moest in de absolute eindfase de wagen aan de kant zetten met een probleem aan de ophanging.

Valentino Rossi
Valentino Rossi
Enkele Belgen bleven niet uit de problemen. In de chaos bij de start kreeg Rahel Frey, de teamgenote van Sarah Bovy op de Iron Dames Lamborghini #83, een tik mee van de BMW van Weerts. De Italiaanse bolide was dus meteen op achtervolgen aangewezen. De dames finishten uiteindelijk als 37e, één plek achter Louis en Jef Machiels, die de AF Corse Ferrari #52 zoals steeds deelden met Andrea Bertolini. Maxime Martin en teamgenoten Valentino Rossi en Augusto Farfus (WRT BMW #46) haalden de finish niet. Onze landgenoot reed tegen de Tresor Audi #66 van Dylan Pereira aan en liep daarbij een terminaal waterlek op.

Akkodis ASP Team - Mercedes-AMG GT3
Akkodis ASP Team - Mercedes-AMG GT3
Dankzij hun zege staan Marciello, Boguslavskiy en Gounon nu wel heel dicht bij de titel in de Endurance Cup. Op de Endurance-kalender staat enkel nog de seizoensafsluiter in Barcelona, in het laatste weekend van september.

Foto's: Geert Franquet & Arne SimonsDit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in GT World Challenge Europe Endurance op zondag 30 juli 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Nürburgring.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons