Nürburgring: Eerste DTM zege voor Mirko Bortolotti

Mirko Bortolotti
Mirko Bortolotti (SSR Performance Lamborghini Huracan GT3) heeft op zaterdag de DTM race op de Nürburgring gewonnen. De Italiaan pakte ’s morgens al de pole en reed in de race van start tot finish op kop. Lucas Auer (Team Winward Racing Mercedes-AMG) en Thomas Preining (Manthey EMA Porsche 911 GT3 R) mochten mee het podium op.
Bortolotti kende geen problemen in tegenstelling tot zijn teamgenoot Franck Perera die kort na de start de Audi van Kelvin van der Linde achteraan aanreed en daarvoor verscheidene malen langs de penalty box mocht passeren. De race leek een rustig verloop te kennen tot het plots begon te regenen. Christian Engelhart (Toksport WRT Porsche 911 GT3 R) verloor de controle over zijn wagen en reed de Team 75 Porsche van Ayhancan Güven aan, wat een Full Course Yellow uitlokte. De onderbreking duurde voort terwijl de pitwindow open ging en pas op 12 minuten van het einde van de wedstrijd werd de race hervat. Bortolotti behield de leiding maar Preining moest de tweede plaats prijsgeven aan Auer. Ricardo Feller (ABT Sportsline Audi R8 LMS GT3 EvoII) pakte de vierde plaats terwijl Dennis Olsen (Manthey EMA Porsche 911 GT3 R) de top vijf afsloot.

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Deutsche Tourenwagen Masters op zaterdag 5 augustus 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Nürburgring.