van der Horst

Nürburgring: Eerste overwinning voor Dynamixx GT4 Racing is een feit

Dynamixx GT4 Racing - Porsche Cayman GT4
Dynamixx GT4 Racing - Porsche Cayman GT4
Voor de voorlaatste manche van de Zolder Touring Cup trokken de deelnemers richting het Duitse Nürburgring en het werd wederom een race met onverwachte twisten. Jeromy Hessels en Kobe Claes namen een verschroeiende start, maar na een aanraking met Flemish Simsports GT4 moesten ze terug knokken van uit de achtergrond. Na drie uur lang vechten konden ze toch de overwinning binnenhalen voor de Torque Freak Racing La Source Porsche van Maarten Dekens en Dieter Aerts.
  • Hamofa Performance
ZTC op de Nürburgring
ZTC op de Nürburgring
De eerste twist van de race was dat Flemish Simsports GT4 niet van op pole vertrok. Deze werd namelijk behaald door Fabrice Cornelis met de Petrolhead Days Racing Porsche. Toch werd deze laatste bolide snel na de start overrompeld door zowel Sebastian Keijmel als Jeromy Hessels. Beide heren gingen er dan ook vol voor maar het gevolg was dat zij in aanraking kwamen met elkaar. Keijmel kon de strijd verder zetten, terwijl Hessels terug viel in het klassement. Nochtans liep het daarna voor de Flemish Simsports GT4 nog altijd niet vlot, nadat het ook nog eens een tik kreeg van een Audi TCR.

ZTC op de Nürburgring
ZTC op de Nürburgring
Na de eerste pitstops bleef de rood-geel-zwarte bolide met Diego Haems achter de knoppen op kop met daarachter een snelle Cornelis die de Torque Freak Racing La Source voorbij was geraakt. De Oost-Vlaming probeerde nog Haems in te halen, maar die hield goed stand. Op de koop toe kwam Cornelis in aanraking met een Mazda, waardoor Petrolhead Days Racing een tijdstraf opgelegd kreeg. Hierna leek Flemish Simsports gemakkelijk op hun derde overwinning af te stevenen, totdat Keijmel een probleem kreeg met de internetconnectie en zo terug naar de pits verwezen werd. Haems moest overnemen en kwam helaas niet meer verder dan een derde plaats, overigens de eerste keer dat zij de top twee niet halen. Vooraan kon Dekens lang standhouden, maar een ontketende Hessels tegenhouden lukte niet, waardoor Dynamixx GT4 Racing als eerste over de meet bolde.

Flemish Simsports TCR - Audi RS 3 LMS
Flemish Simsports TCR - Audi RS 3 LMS
In ZTC 3 stond er wederom geen maat op  Flemish Simsports TCR. Net zoals in Zandvoort moesten Keanu Borgonjon en Kim Beheyt de klus klaren. In het begin hadden ze nog een kluif aan de BMS Motorsport ZTC van Oliver Bultynck en Stefan Calbrecht, maar na de pitstops konden zij hun dominantie verderzetten. Aan de finish hadden zij twee ronden voorsprong op het duo Bultynck en Calbrecht. Derde eindigde de McDonald's Racing Audi van Jean-Louis Desschans en Jurgen Knockaert.

Hetzelfde verhaal vonden we ook terug in ZTC4. Nick Puylaert nam de start met de Dynamixx Belcar Green Mazda, gaf het stuur over aan Steven Dewulf die een mooie stint afwerkte om dan uiteindelijk het stuur nog een keer terug te geven aan Puylaert waarna ze hun vierde overwinning op rij in de wacht sleepten. Voor de tweede plaats werd het nog spannend. FW Racing van Frank Wilsens en Lieven op de Beeck en DESOPIT Racing Team van Jean-Paul Samyn en Pierre-Yves De Soete gingen met elkaar de strijd aan in het laatste halfuur, maar door een tik van op de Beeck op Samyn, kreeg FW Racing een tijdstraf opgelegd. Hierdoor mag DESOPIT Racing Team voor het eerst meedoen aan een Belcar-race. 

Nu is er een break van twee weken alvorens we de absolute finale gaan afwerken tijdens de Zolder 10 Hours, die zal plaatsvinden op 11 juli.

Foto's: Pieter CuypersDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Belcar Endurance op zaterdag 27 juni 2020.
  • LTF

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons