van der Horst

Nürburgring: eindelijk raak voor Simtag e-Team #2

Simtag e-Team #2 - Lamborghini Huracan GT3 Evo
Simtag e-Team #2 - Lamborghini Huracan GT3 Evo
Het seizoen liep tot hier toe nog niet vlot voor de uittredende kampioenen Fabrice Cornelis en Coen Klopman in de Virtual Belcar Series. Net voor de zomerstop kwam er wel al verbetering met een podiumplaats in Le Mans en nu doen beide heren nog beter op de Nürburgring door Simtag e-Team #2 de overwinning te schenken. Aan de meet bleven Cornelis en Klopman, Carlos Diegues en Jimmy Antunes van Arnage Competition voor, terwijl Renzo Uylenbroeck en Maxime van den Hove voor GTE Racing als derde eindigden.
  • Prospeed Competition
Totaalplan Racing - Lamborghini Huracan GT3 Evo
Totaalplan Racing - Lamborghini Huracan GT3 Evo
Tijdens het eerste uur van de race was het vooral Totaalplan Racing dat de forcing voerde. Jarno d'Hauw nam de pole en hield het eerste uur vooraan stand, terwijl Cornelis en Diegues achter hem een gevecht om de tweede plaats betwistten. Eens de pitstops in het zicht kwamen, besloot Totaalplan Racing met een alternatieve strategie af te komen om zo snel mogelijk hun twee pitstops af te werken, maar dat plan mislukte omdat zij zich misrekenden aan de pitstop van Simtag e-Team #2 en Arnage Competition, waardoor zij daarna als derde doorkwamen. Alles leek ook zo te blijven tot het einde totdat d'Hauw op een halfuur van de finish ongelukkig in aanraking kwam met een Audi TCR en zo zijn podiumkansen in rook op zag gaan. Hier kon Uylenbroeck en van den Hove van profiteren om de derde plaats te claimen.

Belcar 2 werd zoals verwacht een duel tussen Flemish Simsports Yellow en JWS Motorsport. Christophe Raes nam de kop in het eerste uur voorVince Peeters, maar in het tweede uur kon Hans Poelmans de snel oprukkende Boudewijn Kuster niet achter zich houden en die zou ook de overwinning vastleggen. Poelmans en Raes eindigden uiteindelijk op bijna 21 seconden, terwijl Filip Verbert en Ricardo Michalewski voor ART Simracing I als derde over de meet bolden.

THETA Network eSports - BMW M4 GT4
THETA Network eSports - BMW M4 GT4
In Belcar 3 stond er wederom geen maat op de THETA Network eSports BMW van Thomas Stockmans en Olivier Vanherk. Beide heren konden profiteren van het feit dat hun naaste tegenstanders, de Flemish Simsports Black Porsche van Robin Deville en Sebastian Keijmel, geen tijd konden neerzetten tijdens de kwalificaties. Toch reden Deville en Keijmel nog naar een mooie tweede plaats, terwijl Jelle Verstraeten en Marnix de Wit in de Greenleaf Racing McLaren als derde over de meet bolden.

Ignium Motorsport - Audi RS3 LMS TCR
Ignium Motorsport - Audi RS3 LMS TCR
Ook in Belcar 4 werd de race van start tot finish gedomineerd, maar niet door de vaste namen. Ignium Motorsport maakte haar debuut in de Virtual Belcar Series met Naveed Hussain en Paul King en deze reden van start tot finish aan de leiding. Flemish Simsports Red met Hendrik de Graeve en Kim Beheyt eindigden op een mooie tweede - wat hen als titeluitdagers promoveert nadat SimDistrict TCR Green by BMS eSport pas als vijfde eindigde - terwijl CCTS E-SPORTS BELCAR met Ronny Heyman, Laurens Cloots en Philip Vliegen het podium vervolledigden.

Foto's: Kurt Vanhoenacker



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Belcar Endurance op zaterdag 28 augustus 2021.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons