van der Horst

Nürburgring Endurance Series schrapt hun seizoensopener

Géén WTCR op de Nürburgring Nordschleife
Géén WTCR op de Nürburgring Nordschleife
De spanning blijft oplopen op de Nürburgring-Nordschleife. Na het debacle tussen de Nürburgring Langstrecken Series en de Nürburgring Endurance Series, schrapt deze laatste nu haar seizoensopener, die gepland was voor dit weekend. Daarenboven meldden de organisatoren dat er een toenemende vijandigheid bestaat tegenover de NES, iets wat door VLN - organisatoren van NLS - als nonsens wordt bestempeld. Een nieuw hoofstuk in het Nordschleife-debacle.
Dit weekend zou de Nürburgring Endurance Series van start gaan met een dubbele race. Opvallend deze ging niet door op de Nordschleife maar op het GP circuit en zou twee aparte races van anderhalf uur omvatten, waar de GT3's maar in één daarvan zouden schitteren. Tot dinsdag het nieuws kwam dat de seizoensopener niet zou plaatsvinden. De reden achter de schrapping van hun allereerste race zou het weinig aantal inschrijvingen zijn.

Rowe Racing - BMW M4 GT3
Rowe Racing - BMW M4 GT3
Dit is wel een zware domper voor verschillende teams die ervaring willen opdoen met het oog op de 24 uren van de Nürburgring. Maar in de plaats krijgen ze toch nog een goedmakertje, namelijk vijftien uur aan circuittijd verdeeld over vrijdag en zaterdag en ditmaal wel op de Nordschleife. Het is dan niet onlogisch dat velen met het oog op de Duitse 24-uursrace aanwezig zullen zijn voor deze test. Zo ook Rowe Racing, dat twee BMW's meebrengt voor onder meer Robin Frijns, Raffaele Marciello en Maxime Martin in de ene, Dries Vanthoor en Augusto Farfus in de tweede M4 GT3.

Ondertussen blijven de organisatoren van zowel de NES als NLS openlijk kibbelen met elkaar. Nog in het persbericht over de schrapping van de seizoensopener wijst de NES ook naar een toenemende vijandigheid tussen de verschillende organisatoren. Neutrale personen en zowel als groepen worden beïnvloed door zowel de organisatoren van de NLS, alsook van de ADAC, de algemene Duitse automobielclub. Dat terwijl de NES georganiseerd wordt door de AvD, Automobilclub von Deutschland en tevens rivaal van de ADAC.

Start 2023 NLS 8
Start 2023 NLS 8
Lang duurde het niet vooraleer het hoofd van de VLN/NLS Mike Jäger reageerde en direct starte met "quatsch", oftewel nonsens. Volgens Jäger zouden de problemen met de verschillende partijen meer te wijten liggen aan henzelf dan aan anderen. Met andere woorden, sinds de uitspraak over de kalenders in januari, zijn de gemoederen allesbehalve bedaard. Wie geen kant wil kiezen, is de DMSB ofte de Duitse motorsportbond. Integendeel, hoofd van de bond Wolfgang Wagner-Sachs roept op tot solidariteit en om meer te denken aan zij aan zij te staan dan te kibbelen over van alles en nog wat. Of dat dit ook degelijk zal gebeuren, valt helaas te betwijfelen.

Foto's: FIA WTCR - Arne Simons - NLS



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Circuit Internationaal op woensdag 20 maart 2024.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons