van der Horst

Nürburgring: Esteban Guerrieri verstevigt leiderspositie met pole voor race 1 (UPDATE)

Nestor Girolami - Esteban Guerrrieri
Nestor Girolami - Esteban Guerrrieri
Regen en een vroege sortie van Mikel Azcona met een lange, plaatselijke neutralisatie als gevolg maakten dat de grid voor de eerste wedstrijd op vrijdag al na één ronde vast lag. Puntenleider Estaban Guerrieri prijkte op dat ogenblik op de doornatte baan bovenaan de tabel met een bonus van dik zes seconden op Norbert Michelisz en Münnich Motorsport-teamgenoot Nestor Girolami en zeven seconden op Frédéric Vervisch die in zijn openingsronde de vierde tijd lukte. Een late klapper hypothekeert mogelijk wel diens deelname aan Qualifying 2 die vanavond om 19u30 van start gaat.
Met uitzondering van Niels Langeveld (wiens Audi na diens sortie in FP2 niet tijdig hersteld kon worden) en Mikel Azcona had het hele veld er al een eerste rondje op zitten toen Azcona zijn Cupra in zijn openingsronde al meteen in de rail plantte. Een incident waardoor in de hele betroffen sector een slakkengangetje van 60km/u diende aangehouden te worden waardoor van enige tijdverbetering uiteraard geen sprake meer kon zijn.
 
Toen de omloop met nog slechts vier minuten op de klok finaal werd vrijgegeven haastte het hele veld zich op de baan, doorgaans geschoeid op slicks vooraan en regenbanden achteraan aangezien het asfalt er op dat ogenblik droger bij lag. Dit was evenwel zonder het grillige Eifel-weer gerekend; nauwelijks op de baan begon het opnieuw hard te regenen wat aanleiding gaf tot een rist sorties en pirouettes met Benjamin Leuchter, Tom Coronel, Augusto Farfus, Kevin Ceccon en helaas ook Vervisch als voornaamste slechtoffers. Onze landgenoot ging er nabij Hatzenbach vrij zwaar af en het is maar zeer de vraag of de Audi Sport Comtoyou-staff diens Audi RS3 LMS tijdig hersteld krijgt voor de vanavond te betwisten tweede kwalificatiesessie. In race 1 start de enige Belg in het veld alvast vanuit vierde stelling.
In de puntenstand scoort leider Guerrieri vijf extra punten, naaste achtervolger Thed Björk kwalificeerde zich als vijfde en scoort één punt. Girolami scoort dankzij zijn derde tijd evenveel punten en staat ook derde in de tussenstand.

UPDATE: Frédéric Vervisch kloeg bij zijn terugkeer in de pits over rugpijn als gevolg van de sortie in de slotfase van de kwalificatiesessie. Over de staat van de auto is nog niets geweten.

Nürburgring - Uitslag Qualifying Race 1
 
Foto: FIA WTCRSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Cup op donderdag 20 juni 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24H Nürburgring.
  • Powercars

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons