van der Horst

Nürburgring FR 2.0 Eurocup: Voorbeschouwing Dries Vanthoor

Dries Vanthoor - Formule Renault 2.0 NEC
Dries Vanthoor - Formule Renault 2.0 NEC
Een week na op de Nürburgring van de FR 2.0 Eurocup te hebben geproefd trekt de vertegenwoordiger van het RACB National Team opnieuw naar het circuit in de Eifel, nu in het kader van de Northern European Cup. Voor Dries Vanthoor is het doel duidelijk: winnen bij de rookies.
Voor de eerste keer in zijn nog heel jonge carrière zal Dries Vanthoor een meeting van de Formula Renault 2.0 afwerken op een omloop waar hij al eerder in actie kwam.
“Alles zit nog vers in mijn geheugen, want ik was hier vorig weekend nog”, lacht de jonge Limburger. “Het zal een beetje vreemd zijn om op vertrouwd terrein in actie te komen.”

Enkele dagen nadat hij zich met de jonge wolven van de Eurocup heeft gemeten stuurt onze landgenoot zijn eerste conclusies wat bij.
“Op het moment zelf was ik ontgoocheld van mijn prestaties”, vertelt hij. “Maar nu ik wat afstand heb genomen kom ik toch tot de vaststelling dat ik het heb opgenomen tegen rijders die voor het grootste deel aan hun derde seizoen in de eenzitterij toe zijn. Voor mij is het het eerste. Ik moet leren aanvaarden dat ik weinig of geen ervaring heb. En hoewel ik wat fouten heb gemaakt, onthoud ik vooral mijn zesde tijd in de eerste vrije training. Dat betekent toch dat de snelheid niet zo slecht was, hoewel het geen makkelijk circuit is om te leren.”

De winnaar van het eenzitterstuurwiel van het RACB National Team trekt dus vol vertrouwen opnieuw naar de Nürburgring.
“Ik hoop maximaal van mijn ervaring van vorige week gebruik te kunnen maken om deze week te schitteren. Voorlopig sta ik zevende in de tussenstand, derde bij de rookies. Dit weekend wil ik winnen bij de rookies, want ik moet toegeven dat het behalen van die debutantentitel me wel zou plezieren.”

RACB National Team
 



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit Internationaal op donderdag 17 september 2015.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons