van der Horst

Nürburgring: Frijns nadert op Müller met derde zege

Robin Frijns - Abt Audi RS5 DTM
Robin Frijns - Abt Audi RS5 DTM
Robin Frijns heeft een uitstekende zaak gedaan in het kampioenschap door de eerste DTM-wedstrijd op de korte lay-out van de Nürburgring te domineren, terwijl puntenleider Nico Müller terrein verloor met een spin. René Rast werd tweede, voor BMW-rijder Marco Wittmann, in een race die maar liefst driemaal werd geneutraliseerd.
  • Heinz Performance
Frijns nam bij de start meteen de leiding over van polesitter Rast en behield deze positie ondanks drie herstarts na verschillende safetycar interventies. Het is al de derde overwinning voor de Nederlander. Ook Müller was in strijd voor de podiumposities, maar bij het gewoel na de eerste herstart werd de Zwitserse puntenleider rond getikt door merkgenoot Jamie Green. Müller sloot als laatste weer aan, maakte een vroege pitstop en kon niet veel later heel wat posities goedmaken toen de rest van het veld kwam pitten bij de volgende safetycar. Uiteindelijk sleepte hij nog een vijfde plek uit de brand, maar zijn voorsprong op Frijns is wel geslonken van 28 naar 13 punten. Rast volgt intussen op 36 eenheden.

Laatstgenoemde moest zijn tweede plaats even afstaan aan Marco Wittmann na de tweede herstart, maar eiste die positie weer op bij de derde en laatste herstart. Racing Bart Mampaey-rijder Philipp Eng was de tweede BMW in de top vier, meteen zijn beste resultaat van het seizoen. Ondanks een uitstap in de grindbak was Ferdinand Habsburg de beste WRT-rijder op de zevende plek.

Foto: DTM
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Deutsche Tourenwagen Masters op zaterdag 19 september 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Nürburgring DTM.
  • Circuit Zolder

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons