van der Horst

Nürburgring: Green klopt Rast voor pole met kleinste verschil

Jamie Green - Audi Sport Team Rosberg
Jamie Green - Audi Sport Team Rosberg
Eén duizendste van een seconde, zoveel was de voorsprong van Jamie Green op Audi Sport Team Rosberg-ploeggenoot René Rast tijdens de kwalificatie voor de zondagrace. Maar liefst zes Audi's maken de eerste drie startrijen uit voor de wedstrijd van straks, met opnieuw WRT-rijder Jonathan Aberdein die een sterke vijfde chrono liet optekenen. Mike Rockenfeller (Audi Sport Team Phoenix) en Robin Frijns (Audi Sport Team Abt Sportsline) starten vanop de tweede startrij.
  • Prospeed Competition
Sheldon van der Linde - BMW Team RBM
Sheldon van der Linde - BMW Team RBM
Timo Glock was met zijn zevende tijd de beste van de BMW's, voor Team RMG-ploegmaten Marco Wittmann en Bruno Spengler. Sheldon van der Linde was net als gisteren de snelste van de Racing Bart Mampaey BMW's met een tiende chrono, hij was twee duizendsten van een seconde sneller dan stalgenoot Philipp Eng. Daarachter zien we de tweede WRT Audi van Pietro Fittipaldi, gevolgd door de derde Mechelse BMW van Joel Eriksson op P13.

Nico Müller - Audi Sport Team Abt Sportsline
Nico Müller - Audi Sport Team Abt Sportsline
De Audi van Nico Müller, die tweede ligt in de tussenstand, kwam niet verder dan een veertiende tijd, zij het op slechts 0.463s van polesitter Green. Dit schept eens te meer de mogelijkheid voor Rast, die zoals gezegd straks als tweede aan de race mag beginnen, om straks al de titel binnen te halen. Het startschot van de tweede wedstrijd wordt al om 13u30 gegeven.

Foto's: Arne SimonsSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Deutsche Tourenwagen Masters op zondag 15 september 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Nürburgring DTM.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons