van der Horst

Nürburgring: ISR scoort eerste ADAC GT overwinning - De Leener beste Belg

ISR - Audi R8 LMS
ISR - Audi R8 LMS
Team ISR heeft haar eerste zege in de ADAC GT Masters beet. De Tsjechische equipe domineerde met het duo Frank Stippler/Filip Salaquarda de tweede race van het weekend op de Nürburgring. Stippler had met de Audi R8 LMS #33 eerder op de dag de pole gereden en controleerde de eerste wedstrijdhelft. Salaquarda, die gisteren in de eerste bocht nog moest opgeven, bouwde vervolgens een voorsprong van twee seconden op de BWT Mücke Motorsport Audi van Christopher Haase en Mike David Ortmann verder uit tot negen seconden. De roze Audi werd in de voorlaatste ronde nog ingehaald door de Mann Filter HTP Mercedes AMG GT3 #47 van Maxi Götz en Markus Pommer, waardoor Audi nog nipt een 1-2 werd ontzegd.
HTP Motorsport - Mercedes AMG GT3
HTP Motorsport - Mercedes AMG GT3
Beste Belg was Adrien De Leener, die een dijk van een stint reed in de tweede wedstrijdhelft met de KÜS Team75 Bernhard Porsche 911 GT3 R #18 die hij deelt met Klaus Bachler. Onze landgenoot bouwde zelfs een voorsprong uit op een zeer competitief groepje dat bestond uit beide Land Motorsport Audi's en de zuster Porsche van zijn teambaas Timo Bernhard. Frédéric Vervisch kende een moeilijk weekend met de Aust Motorsport Audi, zijn teamgenoot Nikolaj Rogivue moest net voor het einde opgeven met een lekke band. Ook Dries Vanthoor moest vroeg in de race de handdoek werpen na een contact.

--- UITSLAG ADAC GT NÜRBURGRING RACE 2 (PDF) ---

Foto's: Arne Simons



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in ADAC GT Masters op zondag 5 augustus 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Nürburgring ADAC.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons