van der Horst

Nürburgring: Johan Kristoffersson (VW Golf) snelst in tweede oefensessie

Nürburgring - Nordschleife
Nürburgring - Nordschleife
Nadat Rob Huff, een van de favorieten voor de WTCR-meeting op de Nürburgring-Nordschleife, zich in FP1 de snelste had getoond, deed diens Sebastien Loeb Racing-teamgenoot Johan Kristoffersson hem dit na in de tweede sessie. De Zweed die voorheen nog maar één wedstrijd in de Groene Hel betwistte lukte donderdagmiddag de snelste tijd in de tweede vrije oefensessie. Oud-rallycrosser Kristoffersson stuurde zijn VW Golf GTI TCR 0.746" eerder over de finishlijn dan Huff. Niels Langeveld (Audi Sport Comtoyou) en Nestor Girolami (All-Inkl.Com-Honda) doken als enigen mee onder de negen minuten.
 BRC Hyundai-rijders Nicky Catsburg en Norbert Michelisz tikten resp. als vijfde en zesde aan voor ComtoYou-rijder Tom Coronel, niet onverwacht de snelste Cupra-vertegenwoordiger, Thed Björk (Lynk&Co) en de beide WRT-Audi's van Jean-Karl Vernay en Gordon Shedden. Frédéric Vervisch stond voor aanvang van zijn derde en laatste oefenrondje als 21ste genoteerd maar verbeterde alsnog naar P14. Puntenleider Esteban Guerrieri, in de eerste sessie goed voor een derde chrono, bleef thans steken op P26.

Niels Langeveld maakte bij diens laatste poging nabij kleines Karussell onzacht kennis met de vangrail, diens ComtoYou Audi RS3 LMS diende onder code geel (max.60 km/u) getakeld wat menig concurrent de das omdeed.

De eerste kwalificatiesessie voor race 1 staat om 15u30 geprogrammeerd, om 19u30 volgt de tweede kwalificatie, bepalend voor races 2 en 3.

Foto: FIA WTCRSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Cup op donderdag 20 juni 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24H Nürburgring.
  • Powercars

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons