van der Horst

Nürburgring: Knap-Udell kampioen, SRT bezet volledig podium in Am

MDM Motorsport - BMW M4 GT4
MDM Motorsport - BMW M4 GT4
Euan McKay en Ricardo van der Ende hebben in hun BMW M4 GT4 van Ekris de laatste manche van de GT4 European Series op de Nürburgring gewonnen. Hun merkgenoten Simon Knap en Alec Udell (MDM Motorsport) zijn de nieuwe kampioenen, in een spannend duel met Max Koebolt en Jan Kisiel (Mercedes-AMG GT4 - Leipert Motorsport). SRT sloot het seizoen af met de drie podiumplaatsen in de Am-klasse.
  • Heinz Performance
De GT4 European Series kent zijn nieuwe kampioenen in de Silver Cup, de amateurcategorie maar ook de Pro Am-klasse. De 16-jarige Marius Zug en Gabriele Piana (BMW M4 GT4 - RN Vision STS) zetten hun nieuwe titel in de verf met een overwinning in de slotwedstrijd. Pascal Bachmann en Clément Seyler mochten de titel vieren in de Am-klasse, met hun Aston Martin Vantage GT4 van Street Art Racing.
 
Selleslagh Racing Team bezette het volledige podium
Selleslagh Racing Team bezette het volledige podium
Selleslagh Racing Team sloot het seizoen af met een positieve noot, door het volledige podium te bezetten in Am. Jean-Luc Behets en Johan Vannerum wonnen, voor Giovanelli-Herber en Detavernier-Dermont. De winnaars grijpen wel naast de titel, door het forfait in Brands Hatch en Zandvoort.

Guillaume Mondron en Laurent Jaspers (JAC Motors - Audi R8 LMS GT4) werden opnieuw achtste in Pro-Am, terwijl Jamie Vandenbalck in zijn Aston Martin van Street Art Racing net buiten de top 10 in de Silver Cup viel. Benjamin Lessennes werd in zijn McLaren derde in de race en derde in het kampioenschap van de Silver Cup.

Foto's: Arne SimonsSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Gregory Deguelde in FIA GT4 op zondag 1 september 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Nürburgring.
  • Shopa

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons