van der Horst

Nürburgring: Kobe Pauwels maakt dit weekend zijn GT3-debuut bij Comtoyou

Kobe Pauwels - Comtoyou Racing
Kobe Pauwels - Comtoyou Racing
Eind vorige week berichtten we hier al over de overstap van Gilles Magnus bij Comtoyou Racing naar de zuster-Audi #21. Dat was ingegeven doordat Max Hofer komend weekend niet present kan zijn op de Nürburgring. Het vrijgekomen zitje op de startnummer 11 van Frédéric Vervisch en Christopher Haase gaat naar... Kobe Pauwels! De achttienjarige die dit seizoen voor het team van Jean-Michel Baert tevens aan de slag is in TCR Europe maakt dus zijn debuut in de GT3-racerij.
Comtoyou Racing - Audi R8 LMS GT3 Evo II
Comtoyou Racing - Audi R8 LMS GT3 Evo II
De jonge rijder uit Leopoldsburg ziet zo een droom werkelijkheid worden. “Zondagavond, na mijn overwinning op Le Castellet, werd ik door François Verbist in zijn kantoor geroepen. Hij vroeg me of ik klaar was voor mijn GT-debuut”, lacht de regerende Europese Rallycross RX3-kampioen. “Nooit gedacht dat zoiets in mijn eerste seizoen in de circuitracerij mogelijk zou zijn, maar zo een voorstel kon ik niet weigeren. Ik ken de wagen niet en het circuit al evenmin, maar het team legt me geen enkele druk op. Ik ben er om te leren en me te amuseren, hebben ze mij gezegd. Met Fred Vervisch en Christopher Haase als teammaats kan ik me geen betere coaches inbeelden om snel progressie te boeken. De GT-racerij was in mijn ogen al altijd de volgende stap in mijn carrière, een stap die ik met Comtoyou Racing wou zetten. Alleen is het nu allemaal wat vroeger dan verwacht!”

Foto's: Arne Simons



Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in GT World Challenge Europe Endurance op dinsdag 25 juli 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Nürburgring.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons