van der Horst

Nürburgring: Lamborghini verliest zege - Mies/Riberas nieuwe winnaars

GRT - Lamborghini Huracán GT3 #63
GRT - Lamborghini Huracán GT3 #63
De GRT Lamborghini Huracán GT3 #63 van Mirko Bortolotti en Christian Engelhart heeft haar zege in de eerste Blancpain GT Series Sprint Cup race op de Nürburgring verloren. Enkele uren na de wedstrijd kwam het bericht dat de Lamborghini een tijdstraf van 30 seconden (drive-through) voor het onregelmatig dragen van de gordels kreeg. Daardoor valt de wagen terug buiten de top tien en erft de Belgian Audi Club Team WRT Audi #1 van Christopher Mies en Alex Riberas de overwinning, voor de zusterwagen #2 van Dries Vanthoor en Will Stevens.
  • Skylimit Events
Mies en Riberas doen daarmee een goede zaak in het kampioenschap, zij lopen nu iets verder uit op Raffaele Marciello en Michael Meadows (AKKA ASP Mercedes #88), die uiteindelijk als vierde geklasseerd werden. Morgen zijn laatstgenoemden echter in het voordeel, Marciello vertrekt namelijk van pole terwijl Mies in de buik van het peloton (P14) van start gaat na zijn crash vanmorgen. Bortolotti en Engelhart zijn door de nulscore uit de running voor de titel.

Ook Luca Stolz en Hubert Haupt (Black Falcon Mercedes) verliezen hun zege in de Silver Cup na een penalty van 30 seconden. De zege in de Silver Cup ging alzo naar onze landgenoot Adrien De Leener en zijn ploeggenoot Ricardo Feller (Team WRT Audi R8 LMS).

--- AANGEPASTE UITSLAG RACE 1 (PDF) ---

Foto: Vincent Wouters



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Blancpain GT Sprint op zaterdag 15 september 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Nürburgring.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons