van der Horst

Nürburgring: Lamborghini wint zaterdagrace - WRT Audi vult rest van het podium

GRT - Lamborghini Huracán GT3 #63
GRT - Lamborghini Huracán GT3 #63
Mirko Bortolotti en Christian Engelhart hebben hun pole positie vandaag op de Nürburgring verzilverd. Ze pakten de zege in hun GRT Lamborghini #63 voor Christopher Mies en Alex Riberas in de WRT Audi #1. Na de crash van Mies vanochtend geraakte de wagen op tijd hersteld en het duo neemt met een tweede plaats een kleine voorsprong in de titelstrijd. Dries Vanthoor reed een ijzersterke tweede stint en mocht samen met Will Stevens mee naar het podium.
Start Race 1
Start Race 1
Bij de start nam Bortolotti de leiding terwijl Riberas meteen voorbij Albert Costa in de Lexus ging. Simon Gachet, als vierde gestart, verremde zich en moest als laatste aansluiten na een trip door de grindbak van de eerste bocht. Hierdoor kwam de vierde stek in handen van de Mercedes van Nico Bastian. Na slechts twaalf minuten wedstrijd diende de safety car al ingezet te worden door een aanrijding tussen de twee snelsten uit de Pro Am Cup. De Ferrari's van Piti Bhirombhakdi (Kessel Racing) en Rinat Shalikov (Rinaldi Racing) kwamen met mekaar in aanraking in de haarspeldbocht en de Italiaanse bolide van Kessel Racing diende getakeld te worden.

GRT Lamborghini Huracàn GT3
GRT Lamborghini Huracàn GT3
De pitstops brachten geen verandering in de top twee, de GRT Lamborghini #63 behield de leiding voor de WRT Audi #1. Daarachter diende Christian Klien in de Lexus wel de duimen te leggen voor zowel de tweede GRT Lamborghini van Andrea Caldarelli als de tweede WRT Audi met Dries Vanthoor achter het stuur. Bastian gaf zijn Mercedes door aan Jack Manchester, die niet snel genoeg was en ook al snel ten prooi viel aan Caldarelli en Vanthoor. Onze landgenoot ging vervolgens ook nog zelf met een mooi uitremmanoeuvre voorbij aan de Italiaan in de Lamborghini om zo een podiumplek op zak te steken.

AKKA ASP - Mercedes-AMG GT3 #88
AKKA ASP - Mercedes-AMG GT3 #88
Achter de Lamborghini's van GRT en de Audi's van WRT pakten Raffaelo Marciello en Michael Meadows de vijfde plaats in hun AKKA ASP Mercedes. Daardoor beperken ze de schade in het kampioenschap tot zes punten achterstand op Riberas en Mies, die morgen wordt beslist tijdens de zondagrace. Morgen starten Mies en Riberas wel wel pas als veertiende, terwijl Marciello en Meadows van op de pole meteen een goede kans hebben op de zege. Deze wordt om 16u op gang geschoten.

Denis Dupont kende een moelijk debuut in de Sprint Cup, hij nam na de pitstop de BMW over van Lukas Moraes maar moest de Duitse bolide al vrij snel stilzetten langs de baan. Adrien de Leener tikte als vijftiende aan, hij nam de eerste stint voor zijn rekening en wist enkele plaatsen goed te maken vanop de achttiende startplaats.

Foto: Vincent Wouters & Arne SImons



Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Blancpain GT Sprint op zaterdag 15 september 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Nürburgring.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons