van der Horst

Nürburgring: Landgraf Motorsport en GRT Grasser Racing Team verdelen de zeges

Salman Owega en Ellias Seppänen
Salman Owega en Ellias Seppänen
Veel rust kregen de piloten van de ADAC GT Masters niet, want na hun bezoek aan de Norisring vorige week kwamen zij dit weekend al terug aan de bak op de Nürburgring. De meeting begon al goed, gezien er vijf extra bolides aan de start stonden en zo de teller op vijftien deelnemers kwam te staan. Al stond er op zaterdag geen maat op de Landgraf Motorsport Mercedes van Salman Owega en Ellias Seppänen. Op zondag was de GRT Grasser Racing Lamborghini van Marco Mapelli en Benjamin Hites de ster van de dag.
Landgraf Motorsport - Mercedes-AMG GT3 Evo
Landgraf Motorsport - Mercedes-AMG GT3 Evo
Owega had de pole niet bemachtigd, maar was na de eerste bocht wel leider. Net voor de start van de race passeerde er namelijk een regenbui en dat leidde tot verraderlijke condities op de baan. Toch besloot Landgraf Motorsport met slick banden te starten en dat bleek de juiste keuze te zijn. Eens de Duitser afstand kon nemen van het veld, nam Seppänen het stuur zonder problemen over om zo hun tweede overwinning in exact een week tijd vast te leggen. Overigens werd het een Mercedes 1-2, nadat het exemplaar van Haupt Racing Team met Alain Valente en Ralf Aron zich vanaf plaats acht gaandeweg een weg naar het podium baande. De derde plek ging naar Maximilian Paul en Simon Connor Primm in de Paul Motorsport Lamborghini.

GRT Grasser Racing Team - Lamborghini Huracan GT3 Evo2
GRT Grasser Racing Team - Lamborghini Huracan GT3 Evo2
Lamborghini zou wel de wagen van de dag zijn op zondag. Mapelli bezorgde het merk zijn 50ste pole in de ADAC GT Masters en gaf het merk samen met Hites tevens de eerste overwinning van de Lamborghini Huracan GT3 Evo2. Al moesten de Italiaan en de Chileen er wel voor vechten want opgejaagd door de Project 1 BMW van Marco Wittmann en Sandro Holzem, die wee seconden tekort kwamen voor winst. Het laagste podiumtrapje ging dan weer naar de Team Joos by RACEmotion Porsche van Sven Müller en Finn Gehrsitz. Hiermee zijn we halfweg het seizoen en het blijft vrij spannend in het klassement, dat overigens geleid wordt door Müller en Gehrsitz, al ligt de top vier maar tien punten uit elkaar. Nu krijgen de heren rust tot midden september, alvorens zij richting de Sachsenring trekken.

Foto's: ADAC GT Masters



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in ADAC GT Masters op maandag 17 juli 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Nürburgring.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons