van der Horst

Nürburgring: Lucas Wijnant en Wouter Segers verdelen de winst

Lucas Wijnant, Maarten Kerfs en Wouter Segers
Lucas Wijnant, Maarten Kerfs en Wouter Segers
De zomerbreak zit er op voor de Virtual Belcar Skylimit Sprint Cup die het tweede seizoensgedeelte op gang mocht trekken. Veel piloten waren er helaas niet aanwezig, maar dat betekende niet dat men geen spektakel voorgeschoteld kreeg. De jarige Lucas Wijnant mocht de zege in de eerste race in ontvangst nemen, terwijl Wouter Segers een millimeter sprint won tijdens race twee.
  • De Swert Opticiens
Wijnant begon de avond al direct goed met de pole te nemen voor Segers en Maarten Kerfs. Het trio reed dan ook snel weg van de rest, waarbij Segers de jarige polesitter praktisch heel de race onder druk zette voor de winst, maar toch telkens weer terug achter Wijnant moest aansluiten. Alles leek er op dat de posities vast lagen, totdat Segers in aanraking kwam met Casper de Kort en zo zijn tweede plaats kwijtspeelde aan Kerfs, die niet genoeg reserve had om Wijnant in te halen.

Bram Vanuytven
Bram Vanuytven
De Kort zag zijn naaste tegenstanders Dries Rohaert en Jorden Heyse niet opdagen, waardoor de kampioenschapsleider in klasse twee al snel afstand nam op zijn tegenstanders. Ondanks dat hij aangereden werd door Segers, kwam zijn zege nooit in gevaar. Ronald Vanuytrecht eindigde als tweede en Lieven op de Beek mocht op het laagste podiumtrapje plaatsnemen. In Klasse 1 kon Bram Vanuytven profiteren van problemen van Milan Feytons. Hoewel deze laatste zich nog naar de leiding opwerkte, moest hij toch genoegen nemen met een tweede plaats na een fout in de laatste ronde. Derde eindigde Yves Frederickx.

In race twee was het weer Wijnant die de controle hield vooraan, maar hij kreeg ditmaal Kerfs in zijn zog. Beide heren vochten het voor een lange tijd uit onder elkaar totdat er een aanrijding was tussen beide heren waarvan Segers kon profiteren. Even verloor Segers wel de leiding terug na een fout in de laatste bocht, maar hij gaf niet op en reed terug richting Kerfs, met succes. Hij kon zich naast de kampioenschapsleider plaatsen in de laatste bocht en het werd een sprint tot de finish, waar Segers negentien duizendsten van een seconde overhield aan de meet. Wijnant moest tevreden zijn met een derde plek.

Casper De Kort
Casper De Kort
Net als in de eerste race was er niets te beginnen tegen de Kort. Wederom reed hij weg van de overige Mazda MX-5's en hield met bijna zeven seconden voorsprong op Nick Puylaert goed stand. Lieven op de Beeck eindigde voor een tweede maal op rij op een derde plaats. In klasse 1 begint het al een gewoonte te worden voor Feytons. De eerste race moest hij de overwinning afstaan aan een tegenstander, maar hij pakte de winst in de tweede wedtrijd. Dat was ook vandaag het geval, al hield Feytons niet veel over aan de meet met bijna drie seconden op Yves Frederickx en bijna vijf op Bram Vanuytven.

Foto's: Virtual Belcar Skylimit Sprint Cup



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Belcar Endurance op zaterdag 28 augustus 2021.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons