van der Horst

Nürburgring: Maidenzege voor Benjamin Leuchter, Frederic Vervisch andermaal tweede

Frédéric Vervisch - Benjamin Leuchter - Esteban Guerrieri
Frédéric Vervisch - Benjamin Leuchter - Esteban Guerrieri
WTCR-debutant en Volkswagen-testrijder Benjamin Leuchter heeft zijn eerste zege beet. Op een zonovergoten Nürburgring snelde de Duitser vanop de pole naar de zege na een wedstrijdlange strijd met Esteban Guerrieri en Frederic Vervisch. Onze landgenoot profiteerde van een mislukte aanval van de Argentijn op Leuchter's leidersplaats om andermaal als tweede te finishen. Met een vijfde en twee tweede plaatsen kan onze landgenoot dan ook op een onverhoopt sterk Eiffel-weekend terugblikken.
Nürburgring - Start Race 3
Nürburgring - Start Race 3
Geen Rob Huff op de eerste startrij naast polesitter Leuchter, de VW Golf van de Brit bleek na diens zware crash in Karussell in race 2  niet te herstellen voor race 3. Esteban Guerrieri ondervond koppelingsproblemen in de aanloopronde maar die waren van de baan bij de start waarin hij achter Leuchter als tweede invoegde met Vervisch in zijn achterbumper. De Comtoyou-piloot wist zich in het strijdgewoel andermaal optimaal te positioneren, maakte drie plaatsen goed en ging als derde de Nordschleife op.
 
Tiago Monteiro in de rondte
Tiago Monteiro in de rondte
De S-bocht na de start zorgde voor heel wat onheil. Norbert Michelisz moest na contact met Vervisch opgeven en ook Augusto Farfus moest met schade naar de pits. Yann Ehrlacher werd naar verluidt door Tom Coronel richting pitlane getikt waar ook hij opgaf. Diens beide Lynk&Co-teamgenoten Thed Björk en Andy Priaulx schakelden zowaar elkaar uit. Terwijl Tiago Monteiro spinde, tikten ook Sebastien Loeb Racing-teamgenoten Bennani en Kristoffersson elkaar aan waardoor beiden veel terrein verloren. En nog in die zelfde openingsronde gooide Attila Tassi de handdoek in de Ring wegens een overhitte motor.
 
Frédéric Vervisch met Benjamin Leuchter
Frédéric Vervisch met Benjamin Leuchter
Hét wapenfeit van deze derde wedstrijd kwam er aan het einde van de eerste doortocht bij Döttinger Höhe waar Estaban Guerrieri zich via slipstreaming net niet ver genoeg voorbij leider Leuchter wist te hijsen; een mislukte aanval waarvan Vervisch dan weer dankbaar gebruik maakte om diens tweede stek in te pikken. Meteen lag de winnende tiercé vast want de beide volgende doortochten op het lange rechte eind zouden geen positiewissels meer opleveren. WRT-piloot Jean-Karl Vernay kwam uit de achtergrond nog wel bij Guerrieri aansluiten zonder evenwel een rechtstreekse aanval op de kampioenschapsleider te kunnen plaatsen.
 
Frederic Vervisch met Jean-Michel Baert en François Verbist
Frederic Vervisch met Jean-Michel Baert en François Verbist
Dieper in het peloton liep het in ronde twee nog goed fout voor Johan Kristoffersson. De Zweed die zopas race 2 had gewonnen knalde bij Kesselchen hard in de rail in een poging Nicky Catsburg te ontwijken die na een tik was wijd gegaan. De Volkswagen-rijder kwam gelukkig zonder lichamelijk leed weg.  Tom Coronel  en Olivier Panis maakten het feestje voor Comtoyou Racing vol door achter Gabriele Tarquini beslag te leggen op de zesde en zevende plaats. Yvan Muller bleek met een achtste stek de enige Lynk&Co-rijder die de finish haalde, Nicky Catsburg en Gordon Shedden (WRT) maakten de top tien rond.
 
Kampioenschapsleider  Guerrieri scoorde liefst 53 punten dit weekend in Duitsland en gaat uiteraard nog afgetekender aan de leiding. De Argentijn telt nu 45 punten voorsprong op Michelisz die er 39 scoorde. Thed Björk sprokkelde er slechts negen maar blijft niettemin derde voor Girolami die 19 punten bij elkaar reed. Na Guerrieri bleek Frédéric Vervisch met 51 punten de grootste slokop, onze landgenoot reisde als elfde naar Duitsland af en vertrekt als vijfde richting Vila Real, de volgende afspraak op de WTCR-kalender.


Nürburgring - Uitslag  Race  3
 
Nürburgring - Kampioenschap na Race 3
 
Foto's: Hans van Onsem en Arne SimonsSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Cup op zaterdag 22 juni 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24H Nürburgring.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons