van der Horst

Nürburgring: Voorbeschouwing Maxime Martin

Maxime Martin - Team BMW RMG
Maxime Martin - Team BMW RMG
Dit weekend is bijna een thuiswedstrijd voor Maxime Martin. Niet alleen vleit de Nürburgring zich haast tegen de Belgische grens. RMG, het team dat de BMW M4 inzet voor de vertegenwoordiger van het RACB National Team, heeft zijn hoofdkwartier op amper 25 kilometer van het legendarische circuit. Redenen genoeg om zondag te schitteren.
Maxime Martin heeft een speciale band met de Nürburgring. Op het haast mythische circuit onderscheidde hij zich eerder immers niet alleen in de GT3, maar ook in de ADAC GT Masters. Hij kruipt dan ook met een speciaal gevoel achter het stuur voor zijn eerste DTM-meeting op het circuit in de Eifel.

“De Nürburgring spreekt tot de verbeelding van iedereen die van autosport houdt”, zegt onze landgenoot. “Hier ook nog eens met een BMW in het DTM-kampioenschap racen, is dan ook heel bijzonder, al rijden we deze keer natuurlijk niet op de legendarische Nordschleife. Dit weekend gebruiken we een deel van het formule 1-circuit. Ons circuit is 3,629 kilometer lang, is heel breed en heeft brede uitloopzones. Er zijn dus behoorlijk wat mogelijkheden om voorbij te steken, vooral aan het einde van de rechte lijn.”

Bovendien is de Nürburgring ook de home track van RMG, het team dat de BMW M4 van Martin laat rijden. Neem daarbij dat er normaal gezien ook heel wat Belgische toeschouwers van de partij zullen zijn, en Maxime heeft redenen zat om zondag te schitteren.

“Iedereen weet dat de Nürburgring zich in een microklimaat bevindt dat niet moet onderdoen voor Francorchamps”, lacht Martin. “Ik bedoel maar dat de kans groot is dat het regent. Geen probleem voor mij. Een combinatie van regen en droog is veel moeilijker voor een coureur. Dit seizoen werd ik al twee keer teruggefloten door een verkeerde strategie. In het team zijn ze zich daar goed van bewust. Er is trouwens iemand aangetrokken om verkeerde beslissingen tijdens de race te vermijden. Hoe dan ook, voor mij kan de race niet snel genoeg beginnen...”

RACB press



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Deutsche Tourenwagen Masters op donderdag 14 augustus 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Nürburgring.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons