van der Horst

Nürburgring: Mercedes pakt pole tijdens verregende sessie

Akkodis ASP Team - Mercedes-AMG GT3
Akkodis ASP Team - Mercedes-AMG GT3
Vanochtend tijdens de kwalificaties voor de GT World Challenge Europe Endurance-wedstrijd gingen de hemelsluizen open boven de Nürburgring. Tijdens de moeilijke omstandigheden dreven toch weer enkele bekende namen boven, de pole was immers opnieuw voor de Akkodis Mercedes #88 van Marciello, Boguslavskiy en Gounon. Hun gemiddelde tijd was één tiende van een seconde beter dan de Iron Lynx Lamborghini #63 van Bortolotti, Caldarelli en Pepper. Zij vertrekken straks om 14u45 dus mee op de eerste startrij.
  • Dreamdrive
Comtoyou Racing - Audi R8 LMS GT3 Evo II
Comtoyou Racing - Audi R8 LMS GT3 Evo II
Snelste Belgen waren Frédéric Vervisch en Kobe Pauwels, die de Comtoyou Audi #11 delen met Christopher Haase. Bij het GT-debuut van Pauwels wist het trio een sterke negende plaats uit de brand te slepen. Sarah Bovy deed het ook erg goed in Q2, de Iron Dames Lamborghini #83 start straks als veertiende. Dries Vanthoor, Charles Weerts en Sheldon Van der Linde kenden een minder goede sessie, de WRT BMW #32 kwam uit op P17. Vijf plaatsen verder zagen we teamgenoten Maxime Martin, Valentino Rossi en Augusto Farfus in de #46. De tweede Comtoyou Audi, de #21 met volledig Belgische rijdersbezetting (Gilles Magnus, Nicolas Baert, Maxime Soulet) reed de 24e chrono, terwijl de #12 met ondermeer Sam Dejonghe goed was voor P35. Louis en Jef Machiels (AF Corse Ferrari #52) tot slot reden de 49e tijd, Louis spinde tijdens Q1 in de moeilijke weersomstandigheden even van de baan maar kon later zijn weg vervolgen.

Foto's: Geert Franquet & Arne Simons



Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in GT World Challenge Europe Endurance op zondag 30 juli 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Nürburgring.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons