van der Horst

Nürburgring: Mercedes wint eerste GT4-race, SRT juicht in Am

Mercedes-AMG GT4 - Selleslagh Racing Team
Mercedes-AMG GT4 - Selleslagh Racing Team
Mercedes heeft een dubbelslag binnengehaald tijdens de eerste manche van de GT4 European Series op de Nürburgring. De Duitse constructeur won zowel het algemene klassement met de auto van Bullitt Racing, bestuurd door Alex Lambertz en Romain Monti, als de Am-klasse dankzij Johan Vannerum en Jean-Luc Behets (SRT). De RN Vision STS BMW M4 van Marius Zug en Gabriele Piana was primus in Pro-Am.
Jamie Vandenbalck - Aston Martin Vantage GT4
Jamie Vandenbalck - Aston Martin Vantage GT4
Onze andere landgenoten vielen naast de podiumplaatsen op het Duitse circuit. Benjamin Lessennes werd met zijn McLaren 570 van Equipe Verschuur zevende algemeen en zesde in de Silver Cup. Jamie Vandenbalck kwam in zijn Aston Martin van Street Art Racing niet in het stuk voor. Voor Guillaume Mondron en Laurent Jaspers, die dit weekend een gastoptreden maken met een Audi R8 LMS van JAC Motors, was een achtste plek in Pro-Am het resultaat.

JAC Motors by MTE - Audi R8 LMS GT4
JAC Motors by MTE - Audi R8 LMS GT4
De twee andere Mercedes-AMG GT4 van Selleslagh Racing Team streden in de openingsfase mee voor de prijzen in de Am-klasse, maar door een tik verdween de wagen van Angélique Detavernier en David Dermont uit de wedstrijd. De derde Mercedes van het Belgische team, bestuurd door Bob Herber en Antonio Giovanelli, verloor een ronde en werd zo pas zesde.

Morgen is er nog een tweede race, die start om 10.55u.

Foto's: Arne SimonsSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Gregory Deguelde in FIA GT4 op zaterdag 31 augustus 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Nürburgring.
  • VR Racing

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons