van der Horst

Nürburgring: Mikel Azcona wint na verbeten duel

Mikel Azcona - Volcano Motorsport Cupra
Mikel Azcona - Volcano Motorsport Cupra
Na een korte pauze kwam de TCR Europe wederom dit weekend weer op gang op de Nürburgring. Mikel Azcona (Volcano Motorsport Cupra) verliet Spa met tweemaal winst en ook in de Eifel blijft de Spanjaard winnen. Toch kon Azcona de winst pas in de laatste ronde veilig stellen na een ronden lang gevecht met Franco Girolami (PSS Racing Team Honda). Derde eindigde Niels Langeveld in de Sébastien Loeb Racing Hyundai, de Nederlander liet tevens een sterke indruk achter.
  • Prospeed Competition
Niels Langeveld - Sébastien Loeb Racing Hyundai
Niels Langeveld - Sébastien Loeb Racing Hyundai
Isidro Callejas (Brutal Fish Racing Team Honda) mocht onverwacht de pole gepakt hebben, lang kon de Spanjaard daar niet van genieten. Girolami ging hem snel voorbij en ook Azcona en Langeveld hadden maar een aantal bochten nodig om de Spanjaard voorbij te gaan. Vandaar begon de jacht van de Cupra op de Honda. Eens Azcona aansluiting vond met Girolami ontstond er een gevecht om de leiding. Lang kon de Argentijn stand houden tot in de laatste ronde hij voorbij gesneld werd en zo de kans op zijn tweede overwinning kon vergeten. Girolami kon net wel Langeveld achter zich houden, al had hij niet veel overschot.

Nicolas Baert - Comtoyou Racing Audi RS 3 LMS
Nicolas Baert - Comtoyou Racing Audi RS 3 LMS
Voor Comtoyou Racing werd het wel een moeilijke race. Tom Coronel kon nog wel als vijfde over de meet rijden, terwijl Dusan Borkovic als achtste geklasseerd werd. Nicolas Baert, die vanaf een twaalfde plek mocht starten, lag in de wedstrijd vooral in gevecht met verschillende Hyundai's en eindigde pas op een veertiende plek. Morgenmiddag om 12:50 uur wordt de tweede wedstrijd verreden.

Foto's: Arne Simons



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in TCR Europe op zaterdag 4 september 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Nürburgring.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons