van der Horst

Nürburgring - Nordschleife: Daar is José Maria Lopez alweer (2de oefensessie)

José Maria Lopez - Citroën C-Elysée
José Maria Lopez - Citroën C-Elysée
Regen en mist maakten plaats voor een schuchtere zon op de Nürburgring waar op de middag de tweede en meteen ook laatste WTCC-oefenrit werd verreden. Zoals verwacht vonden we na afloop José Maria Lopez bovenaan de tijdtabel, de Argentijn etaleerde nog maar eens zijn talent door Hugo Valente in de Campos Racing Chevy voor 0.895" voor te blijven. De Fransman ging op zijn beurt zowaar het Citroën-trio Sebastien Loeb - Yvan Muller - Ma Qing Hua vooraf. Bij Honda heeft men nog werk op de plank liggen: Gabriele Tarquini klokte de zesde chrono, op 2.8 van Lopez. Tevreden gezichten onder de Rosneft-luifel nadat Rob Huff en diens nieuwe teamgenoot Jaap van Lagen de zevende en achtste tijd lukten.
Jaap van Lagen - LADA Sport Rosneft Vesta TC1
Jaap van Lagen - LADA Sport Rosneft Vesta TC1
Van Lagen ziet nog veel ruimte voor verbetering. De Nederlander die hier James Thompson vervangt, wist te vertellen dat hij er hoogstwaarschijnlijk ook in Moskou bij zal zijn. LADA Sport Rosneft-patron Viktor Shapovalov van zijn kant wilde kwijt dat de beslissing hierover pas binnen een drietal dagen valt. Zeker is dat er in Moskou opnieuw met drie Vesta's wordt aangetreden.

Tom Coronel kampte met losgekomen splitter
Tom Coronel kampte met losgekomen splitter
Tom Coronel verging het in deze sessie minder goed. De Nederlander kreeg na zijn out-lap te maken met een losgekomen splitter en kon geen enkele getimede ronde neerzetten. "Eerst ging hij danig daveren, naderhand kwam hij helemaal los te zitten. Neen, niks geraakt." klonk het. Coronel beschikt sedert dit weekend over de nieuwe RML-motor,  reden waarom hij in het eerste treffen helemaal achteraan op de startgrid plaats moet nemen. "In Marrakech leverde de nieuwe motor 0.3" tijdswinst op, op de Hungaroring dan weer niks. Afwachten wat het hier wordt. Nu ik voor race 1 toch helemaal achteraan vertrek, mik ik voor race 2 op P10".

Top 10 tweede vrije oefensessie Nürburgring:

1.JM Lopez in 8:39.441
2.H.Valente + 0.895
3.S.Loeb +1.247
4.Y.Muller + 1.482
5.Ma Qing Hua + 2.751
6.Gabriele Tarquini +2.832
7.Rob Huff +3.399
8.Jaap van Lagen +3.666
9.Mehdi Bennani +4.967
10.Norbert Michelisz +5.772

 Foto's: Hans van OnsemDit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Championship op vrijdag 15 mei 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Nürburgring.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons