van der Horst

Nürburgring-Nordschleife: Lada's toppen eerste oefensessie

Jaap van Lagen - LADA Sport Rosneft
Jaap van Lagen - LADA Sport Rosneft
Typisch weertje in de Eifel: motregen en mistig. Zo mistig zelfs dat de eerste ochtendlijke oefenrit met zo'n 20 minuten diende uitgesteld. De moeilijke weersomstandigheden leken alvast Jaap van Lagen weinig te kunnen deren. De Nederlander die voor het eerst in vijf jaar opnieuw in de WTCC aantreedt, lukte aan boord van zijn LADA Vesta TC1 een chrono van 10m17.9821s en was hiermee de snelste van het lot voor stalgenoot Rob Huff. Volgden Tom Chilton in de ROAL Motorsport Chevrolet en Tiago Monteiro, de snelste Honda-vertegenwoordiger.
Stefano D’Aste klokte de vijfde tijd voor Norbert Michelisz, Tom Coronel en de eerste Citroën C-Elysée gemend door Sebastien Loeb. Verschillende deelnemers kleurden op de slipperige baan buiten de lijntjes. Naast o.m. Mehdi Bennani, Stefano D’Aste en Grégoire Demoustier was ook Ma Qing Hua  even het noorden kwijt. Bennani crashte vrij hard in de rail maar zijn deelname aan de tweede oefensessie vandaag komt niet in gevaar.

De meest ijverige rijders werkten in de 60 minuten durende sessie welgeteld drie rondjes af. Veel belang hoeft er aan deze voorlopige rangorde niet worden gehecht.

Foto: DPPIDit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Championship op vrijdag 15 mei 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Nürburgring.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons