van der Horst

Nürburgring: Onverwachte zege voor Maximilian Paul

Maximilian Paul - Grasser Racing Team Lamborghini Huracan GT3 EVO
Maximilian Paul - Grasser Racing Team Lamborghini Huracan GT3 EVO
Maximilian Paul (Grasser Racing Team Lamborghini Huracan GT3 EVO) heeft de tweede race voor de DTM op de Nürburgring gewonnen. In pas zijn tweede race dit jaar in de DTM rukte Paul op een natte piste op van de dertiende naar de eerste plaats, goed geholpen door de juiste bandenkeuze. Ricardo Feller (ABT Motorsport Audi R8 LMS GT3 EvoII) die van op de pole vertrok maakte de verkeerde bandenkeuze en moest zich tevreden stellen met de zesde plaats.
  • New Race Festival
Start race 2 Nürburgring
Start race 2 Nürburgring
Ricardo Feller had op een natte piste de kwalificaties gedomineerd, maar voor de race koos hij voor slicks. Verkeerde keuze bleek al snel, wanneer hij bij de start nog wegreed van zijn concurrenten werd de piste als maar natter en  verloor hij al snel de ene plaats na de andere. Feller kon niet anders dan binnen te komen om banden te wisselen en werd alsnog zesde. Maximilian Paul maakte de juiste bandenkeuze en profiteerde van een perfecte strategie om na een geweldige remonte de zege binnen te halen.

Podium race 2 Nürburgring
Podium race 2 Nürburgring
Lucas Auer (Team Winward Mercedes-AMG) reed op tien minuten van de finish nog aan de leiding, maar hij kon niet verhinderen dat hij nog ingelopen werd door een sterk oprukkende Paul. Auer moest zelfs op het einde ook nog Laurin Heinrich (Team 75 Motorsport Porsche 911 GT3 R) om als derde over de lijn te komen. Maro Engel (Tean MANN-FILTER Mercedes-AMG) werd vierde en Thomas Preining (Manthey EMA Porsche 911 GT3 R) pakte ondanks 5 kg succesballast de vijfde plaats, voldoende om de leiding in het kampioenschap te behouden. Mirko Bortolotti (SSR Performance Lamborghini Huracan GT3 EVO), die zaterdag nog de eerste race won, kon wehens een technisch probleem aan de wagen, de start niet nemen.

Foto's: WINWARD Racing Media & GRT Grasser Racing Team
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Deutsche Tourenwagen Masters op zondag 6 augustus 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Nürburgring.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons