van der Horst

Nürburgring op IGTC-kalender in 2024

Start 24H Nürburgring 2023
Start 24H Nürburgring 2023
Stéphane Ratel heeft de knoop doorgehakt: SRO gaat door met de organisatie van de Intercontinental GT Challenge. "Maar dan moesten we met een sterk product komen", vertelde de Fransman tijdens de jaarlijkse persconferentie in Spa. Het resultaat is een samenwerking met de 24 Uur van de Nürburgring.
Het was één van de eerste onderwerpen die Stéphane Ratel aankaartte tijdens zijn jaarlijkse persconferentie op het circuit van Francorchamps. "De Intercontinental GT Challenge is het grootste slachtoffer van de Covid-pandemie. Van de negen aanwezige constructeurs verloren we er zes, Suzuka is van de kalender verdwenen en in Kyalami vielen de puzzelstukken nooit in elkaar. We hadden dus twee opties: stoppen met het kampioenschap of met een nieuw, sterk product komen waarmee we de constructeurs willen verleiden."

Het antwoord laat zich raden, maar de manier waarop is enigszins verrassend. Vanaf 2024 staan de 24 Uur van Spa en de 24 Uur van de Nürburgring op dezelfde kalender. Toeschouwers die beide races bijwonen, krijgen vijftien procent korting op de aankoop van hun ticket.

Het seizoen start in februari met de 12 Uur van Bathurst en eindigt in oktober met de wedstrijd in Indianapolis. "In samenspraak met de constructeurs zullen we beslissen of er nog een vijfde wedstrijd komt", vulde Ratel aan. De logica doet vermoeden dat Abu Dhabi een kanshebber is voor die vijfde race.

Foto: Arne Simons  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons