van der Horst

Nürburgring: Piastri domineert in F. Renault Eurocup

Amaury Cordeel - MP Motorsport
Amaury Cordeel - MP Motorsport
Oscar Piastri (R-ace GP) heeft op de Nürburgring zijn tweede overwinning van het weekend behaald. Op de Nürburgring domineerde de Australiër de tweede manche van de Formule Renault Eurocup, waarin een voorsprong bij elkaar reed van bijna vijftien seconden. De Belgen eindigden in de buik van het peloton.
In tegenstelling tot de eerste race, kon Piastri ditmaal wel als leider de eerste ronde afwerken. Er stond geen maat op de rijder van R-ace GP, die een seconde per ronde sneller was dan de concurrentie. Die achtervolgers werden aangevoerd door Alex Quinn (Arden) en Caio Collet (R-ace GP).

Ugo de Wilde (JD Motorsport) kon opnieuw geen potten breken op het Duitse circuit en werd negende, twee plaatsen voor onze andere landgenoot, Amaury Cordeel (MP Motorsport).

De Formule Renault Eurocup was pas aan zijn zesde wedstrijd toe. Over een week volgt het zevende weekend, op de Hungaroring.

Foto Arne Simons



Dit artikel werd gepubliceerd door Gregory Deguelde in Circuit Internationaal op zondag 1 september 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Nürburgring.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons