van der Horst

Nürburgring: Podium voor Stéphane Lémeret - klassewinst voor SRT

Selleslagh Racing Team - Mercedes-AMG GT4
Selleslagh Racing Team - Mercedes-AMG GT4
Net zoals gisteren deden de Belgen en Belgische equipes het goed in de GT4 European Series op de Nürburgring. Stéphane Lémeret en zijn Franse ploeggenoot Gaël Castelli konden zich met de CMR Toyota opwerken naar een vierde plaats, waarna de Belgische journalist zich nog verder naar een derde stek kon opwerken. Hierdoor behaalde onze landgenoot zijn tweede podium van het weekend. Ook SRT kon weer vieren, waar Bob Herber de zegekrans in de AM-klasse mocht ontvangen, ondanks een stop en go. Achter de Nederlander eindigde Johan Vannerum en Jean-Luc Behets op een mooie tweede plaats.
Allied Racing - Porsche 718 Cayman GT4 Clubsport
Allied Racing - Porsche 718 Cayman GT4 Clubsport
De algemene overwinning ging naar Bastian Buus en Jan Kasperlik met de Allied Racing Porsche. Zij mochten vanaf pole starten, maar moesten in de beginfase de zusterwagen van Nikolai Möller-Madsen en Jörg Viebahn voorlaten. Toch namen ze terug de kop van de race nadat zij hun joker pitstop inzetten. Daarna moest Kasperlik de AGS Events Aston Martin van Valentin Hasse-Clot en Theo Nouet achter zich houden, wat de Duitser perfect deed. Naast de dubbel in de AM-klasse, viel er voor Selleslagh Racing Team ook helaas een opgave te noteren voor Kenneth Heyer en Martin Konrad, die vandaag overnam van Wim Spinoy.

Foto's: GT4 European SeriesSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in FIA GT4 op zondag 6 september 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Nürburgring.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons