van der Horst

Nürburgring: Podiumplaats voor Gilles Magnus – titel voor Dontje/Møller-Madsen

Bas Schouten/Gilles Magnus - Selleslagh Racing Team Mercedes AMG GT4
Bas Schouten/Gilles Magnus - Selleslagh Racing Team Mercedes AMG GT4
Gilles Magnus schitterde dit weekend op de Nürburgring waar hij samen met teamgenoot Bas Schouten derde algemeen werd in de finale race voor de GT4 European Series. Een podiumplaats die ook voor het Selleslagh Racing Team een mooi slot vertegenwoordigde van een eerste seizoen in het Europese GT4 kampioenschap. De titel ging uiteindelijk na een onwaarschijnlijke race naar Milan Dontje en Nicolaj Møller-Madsen (Phoenix Racing Audi R8 LMS) die genoeg hadden aan een vijfde plaats na de opgaves van de MDM Motorsport BMW en de HHC Motorsport Ginetta.
Milan Dontje en Nicolaj Møller-Madsen
Milan Dontje en Nicolaj Møller-Madsen
Er werd verwacht dat het titelgevecht zich zou beperken tot een duel tussen Simon Knap/Max Koebolt (MDM Motorsport BMW M4) en William Tregurtha/Stuart Middleton (HHC Motorsport Ginetta G55), maar beide wagens moesten vroegtijdig het strijdtoneel verlaten wegens schade opgelopen bij een aanrijding. Daardoor kreeg het Phoenix Racing Audi duo Milan Dontje/Nicolaj Møller-Madsen weer zicht op titel maar dan moesten ze wel bij de vijf eersten finishen. De Audi kwam als vijfde over de streep waardoor alle voorgenoemde zes rijders eindigden met evenveel punten maar Dontje en Møller-Madsen kregen de titel toegewezen omdat zij meer zeges telden.

Ricardo van der Ende/Finley Hutchison - Equipe Verschuur McLaren 570S
Ricardo van der Ende/Finley Hutchison - Equipe Verschuur McLaren 570S
Ondertussen reden Finlay Hutchison en  Ricardo van der Ende (Equipe Verschuur McLaren 570 S) vooraan een foutloze race en wonnen voor Nico Menzel/Beitske Visser (RN Vision STS BMW M4 GT4) en de SRT Mercedes AMG van Schouten.Magnus. De True Racing’s KTM X-Bow van Kofler/Stuck eindigde net naast het podium.


Jamie Vandenbalck/Luiz Floss - 3Y Technology BMW M4 GT4
Jamie Vandenbalck/Luiz Floss - 3Y Technology BMW M4 GT4
Na Gilles Magnus was Stéphane Lémeret (3Y Technology BMW M4) de beste Belg op een elfde plaats, Jamie Vandenbalck (3Y Technology BMW M4) pakte de derde plaats (20ste algemeen) in het Belgische kampioenschap maar moet de koppositie in de puntenstand afstaan aan Lémeret. Nicolas Vandierendonck (SRT Mercedes AMG) werd 24ste, Jaspers/Detry (Jac Motors Audi R8 LMS) 27ste, Eric De Doncker (Motorsport98 Mustang) 30ste en Louis-Philippe Soenen (SRT Mercedes AMG) 35ste.

Foto's: Arne Simons & GT4 European Series
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in FIA GT4 op maandag 17 september 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Nürburgring.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons