van der Horst

Nürburgring: Race 1: Eerste zege voor Mücke Motorsport

BWT Mücke Motorsport - Mercedes-AMG GT3
BWT Mücke Motorsport - Mercedes-AMG GT3
Sebastian Asch en Lucas Auer hebben Mücke Motorsport haar eerste ADAC GT Masters zege geschonken op de Nürburgring, meteen ook de eerste voor Mercedes in het Duitse GT3 kampioenschap sinds april 2016. Het duo behaalde een comfortabele overwinning in de eerste race van het weekend. Ash startte vanaf P3 maar nam meteen de leiding in de eerste bocht, ondanks twee neutralisaties kon de roze bolide vervolgens de wedstrijd controleren tot aan de finish. De KÜS Team75 Bernhard Porsche 911 GT3 R van Mathieu Jaminet en Michael Ammermüller werd tweede, voornamelijk dankzij een goede strategie.
De Zakspeed Mercedes-AMG GT3 van polesitters Luca Stolz en Luca Ludwig vervolledigde het podium. De Callaway Corvette C7 GT3 van kampioenschapsleider Jules Gounon werd vijfde. De Fransman deelde dit weekend het stuur met Blancpain GT ster Albert Costa en breidde zijn voorsprong in de puntenstand verder uit. Adrien De Leener werd 18e met de tweede Bernhard Porsche.

--- UITSLAG ADAC GT MASTERS NÜRBURGRING RACE 1 (PDF) ---

Foto: ADAC
 Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in ADAC GT Masters op zaterdag 5 augustus 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Nürburgring ADAC.
  • Powercars

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons